Всеукраїнський фестиваль-конкурс виконавців на оркестрових струнних інструментах імені Ю.П. Хілобокова

10.02.2016–20.02.2016
10.02.2016–20.02.2016
Кіровоградське музичне училище
Кіровоград, вул. Євгена Маланюка, 4

З 10 по 20 лютого 2016 року на базі Кіровоградського музичного училища відбудеться І Всеукраїнський фестиваль-конкурс виконавців на оркестрових струнних інструментах імені Ю.П. Хілобокова.

Фестиваль-конкурс бере свій початок з 2013 р., коли за ініціативи директора Кіровоградського музичного училища Лариси Голіусової і доньок музиканта Наталії Хілобокової та Тетяни Фурлет було започатковано Відкритий фестиваль інструментальної музики імені Ю.П.Хілобокова, який проводився за підтримки департаменту культури, туризму та культурної спадщини Кіровоградської облдержадміністрації та Національної музичної спілки.

Протягом трьох останніх років фестиваль став базою для творчого спілкування музикантів, дав змогу почути музику для струнних інструментів у виконанні учнів та творчих колективів музичних шкіл Кіровоградщини та України, викладачів, нинішніх студентів та колишніх випускників Кіровоградського музичного училища, студентів музичних академій та університетів а також музикантів з інших міст України.

У 2016 році Фестиваль-конкурс набув статусу Всеукраїнського. Організаторами фестивалю-конкурсу є департамент культури, туризму та культурної спадщини Кіровоградської обласної державної адміністрації, Кіровоградське обласне відділення Національної Всеукраїнської музичної спілки, Кіровоградське музичне училище.

У святковому концерті відкриття фестивалю-конкурсу візьмуть участь симфонічний оркестр музичного училища - диригент заслужений діяч мистецтв України Лариса Голіусова, камерний оркестр Кіровоградського музичного училища - художній керівник заслужений діяч мистецтв України Наталія Хілобокова. Солісти – лауреати всеукраїнських конкурсів Олександр Безай, Анастасія Потоцька, Світлана Гірба, Альона Єфіменко, Анна Майтало, Роман Ієвський.

Також, у фестивальних заходах візьмуть участь:

дует у складі Лідії Футорської (скрипка) та Сергія Хоровця (кнопковий акордеон), м.Львів (15 лютого о 17.00);

квартет "Фенікс" Львівської обласної філармонії (18 лютого о 17.00);

симфонічний та камерний оркестр Криворізького обласного музичного училища (20 лютого о 15.00).

Майстер-класи для учасників фестивалю-конкурсу проведуть голова журі конкурсу, кандидат наук, професор Львівської Національної музичної академії ім. М.В.Лисенка Юрій Соколовський та викладач Львівської середньо-спеціальної музичної школи-інтернату Лідія Футорська.

Вперше в рамках фестивалю відбудеться Всеукраїнський конкурс, заявки на який подали 73 солісти та 7 ансамблів із мистецьких навчальних закладів
7 областей України.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!