Всеукраїнський фестиваль-конкурс "Нейгаузівські музичні зустрічі"

08.04.2016–12.04.2016
08.04.2016–12.04.2016
Кіровоградське музичне училище
Кіровоград, вул. Євгена Маланюка, 4

Цього року фестиваль триватиме у Кіровограді з 8 по 12 квітня. Восьмого квітня 2016 року о 16.00 відбудеться концерт-відкриття фестивалю-конкурсу. У виконанні симфонічного оркестру Кіровоградського музичного училища (художній керівник і диригент заслужений діяч мистецтв України Л.Голіусова) публіці буде презентовано твір І.Алексійчук для двох фортепіано з оркестром "Мости до невидимих берегів", солісти - заслужений артист України Юрій Кот та лауреат міжнародних конкурсів Ірина Алексійчук (м.Київ).

Також прозвучить Рапсодія на тему Паганіні для фортепіано з оркестром С.Рахманінова, соліст – заслужений артист України Йосип Єрмінь (м.Львів). Невід'ємною складовою мистецького форуму є проведення конкурсу серед молодих піаністів.

У ХVІ Всеукраїнському конкурсі візьмуть участь 43 піаністи із 16 областей України. До складу журі на чолі із професором Національної музичної академії України ім. П.І.Чайковського Юрієм Котом також увійшли: Йосип Єрмінь – професор Львівської національної музичної академії ім.М.В.Лисенка, Ірина Алексійчук – доцент Національної музичної академії України ім. П.І.Чайковського та Людмила Мельникова – викладач-методист, голова циклової комісії фортепіано Кіровоградського музичного училища. "Нейгаузівські музичні зустрічі" – це не просто вшанування пам’яті Генріха Нейгауза – це зв'язок між минулим та майбутнім, факт збереження найкращих традицій виконавської культури та педагогічного досвіду, а для талановитої молоді – важливий крок на шляху до здійснення мрій.

Довідка: Фестиваль-конкурс започаткований у 1988 році до столітнього ювілею великого піаніста і педагога, уродженця Єлисаветграда Генріха Нейгауза. Відтоді "Нейгаузівські музичні зустрічі" проходять у Кіровограді щорічно навесні і приурочені до дня народження Маестро. Організатори: Департамент культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації Кіровоградське обласне відділення Національної всеукраїнської музичної спілки Кіровоградське музичне училище. Захід проходить за підтримки Кіровоградської обласної державної адміністрації та Кіровоградської обласної ради.


Художня концепція фестивалю полягає у поєднанні концертної, методичної та конкурсної складової, інтеграції молодого покоління музикантів з визнаними майстрами. Традиційно в рамках фестивалю проходять концерти відомих піаністів (насамперед, нейгаузівської школи), виступи місцевих творчих колективів, майстер-класи авторитетних педагогів, екскурсії до народного меморіального музею Г.Нейгауза.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!