Книга відкриває світ

08.11.2016
08.11.2016

У вівторок, 8 листопада 2016 року, напередодні Дня української писемності та мови в Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва відбудеться День інформації на тему: «Книга відкриває світ».

Традиційно, в День української писемності та мови відзначають найкращих популяризаторів українського слова, заохочують видавництва, які випускають літературу українською мовою, проводять тематичні конкурси, різноманітні заходи тощо. Юнацька бібліотека нашого міста не залишається осторонь святкування Дня української писемності та мови.

З нагоди свята у бібліотеці пройде День інформації «Книга відкриває світ», який включає в себе ряд заходів. По-перше, відвідувачі зможуть ознайомитися з новою літературою та періодичними виданнями, які бібліотека отримала на протязі цього року. Друкована продукція буде представлена у цікавими виставками «Пізнаємо світ через мистецтво», «Мудра сова», «Книги осіннього настрою», «Світ техніки відкриває книга» виставками-інсталяціями «Чарівний світ квітів», «Читаючий мандрівник», «Валіза мандрівника», «Мозаїка книжкових новинок». Всі бажаючі зможуть сфотографуватися з книгою у нетрадиційному форматі та отримати фото на згадку. Цікавими для користувачів в цей день будуть заходи «Хочу бути кращим», «Сімейні цінності – шлях до щастя родини».

Увазі молоді буде представлений фільм з циклу «Невідома Україна» №79 «Після Валуєвського указу», який розповідає про складний та тернистий шлях української мови та дає можливість глядачам перевірити свої знання з української мови та дізнатися багато нового з історії її виникнення. Бажаючі також зможуть взяти участь у загальноміському квесті «Мова – жива душа України», який буде проведено спільно з Кіровоградським кошем Українського дитячо-юнацького товариства «Січ». Метою квесту є поглиблення знаннь молоді з української мови, знайомство з новими виданнями, що надійшли до бібліотеки. Це своєрідні мовні змагання. 6 команд, учасники з різних навчальних закладів міста будуть виконувати завдання, пов’язані однією сюжетною лінією. В кожному відділі бібліотеки будуть зашифровані підкази, що стосуються української мови, українського мистецтва, видатних історичних постатей України. Тож запрошуємо усіх бажаючих на свято рідної мови.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!