На запчастини – тільки машини!

02.12.2016
02.12.2016

З 1991 року у більш ніж 100 країнах світу з 25 жовтня по 10 листопада проходить Всесвітня кампанія «16 днів проти насильства», що була ініційована Всесвітнім інститутом жіночого лідерства. Мета кампанії – збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства, створити в суспільстві простір, вільний від насильства. Україна приєдналася до акції у 2000 році. Відтоді щорічно по всіх містах України у дні проведення акції проходять різноманітні заходи, під час яких лунає «Стоп насильству!».

2 грудня 2016 року організації-члени Всеукраїнської коаліції громадських організацій, які працюють у сфері протидії торгівлі людьми, та громадська організація «Обласна інформаційна служба з актуальних питань жіноцтва» в Кропивницькому спільно з обласною універсальною науковою бібліотекою ім. Д. Чижевського за фінансової та інформаційної підтримки представництва в Україні Міжнародної організації з міграції (МОМ) проводять акцію «На запчастини – тільки машини!», присвячену Міжнародному дню боротьби за скасування рабства з метою активізації та підвищення обізнаності громад у регіонах, де працюють організації-члени Всеукраїнської коаліції з протидії торгівлі людьми, щодо ризиків та небезпек потраплянням людей у ситуації, пов'язані із торгівлею людьми та участю у незаконній трансплантації органів.

Акція відбудеться в 16 областях України, а саме: в містах Кіровоградської, Вінницької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Львівської, Херсонської, Тернопільської, Полтавської, Хмельницької, Рівненської, Івано-Франківської, Чернівецької, Черкаської, Одеської, Сумської областей.

Всеукраїнська коаліція громадських організацій з протидії торгівлі людьми щорічно 2 грудня до Міжнародного дня боротьби за скасування рабства проводить різноманітні заходи. В 2011 та 2015 роках було проведено Всеукраїнський автопробіг «На запчастини – тільки машини!», метою якого було попередження населення України про проблему торгівлі людьми з метою незаконної трансплантації органів. Зокрема, у 2015 році у заході взяли участь 30830 осіб, через ЗМІ було охоплено більше 14 млн. осіб, та 72 особи, які постраждали від торгівлі людьми, звернулися до різних інституцій.

Цього року в ході проведення акції в рамках інформаційної кампанії на центральній вулиці міста біля обласної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського (вул. Велика Перспективна, 24) продемонстровано інсталяцію «Невидимі» та будуть розповсюджені буклети, в навчальних закладах міста пройдуть інформаційні години. Мешканці міста та учнівська молодь навчальних закладів стануть більш поінформовані про проблему торгівлі людьми в Україні і світі.

Акція розпочнеться о 11.00 годині.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!