Прес-конференція по створенню національного природного парку "Чорноліський"

24.10.2018
24.10.2018
Обласний краєзнавчий музей
Кропивницький, вул. Дворцова, 40,

У середу, 24 жовтня, в приміщенні краєзнавчого музею о 15.00 відбудеться прес-конференція щодо подальших кроків по створенню національного природного парку "Чорноліський" та презентація збірника матеріалів круглого столу, що відбувся у березні цього року.

Зі створенням першого національного парку в нашій області, десь так само як і з томосом: є бажання, є супротив і є дорожня карта - набір послідовних кроків, які необхідно зробити.

ЩО ВЖЕ ЗРОБЛЕНО?
1. Проведено професійне і громадське обговорення питання доцільності створення на території Кіровоградської області НПП Чорноліський у форматі круглого столу 1 березня 2018 року. Матеріали того зібрання тепер опубліковані за сприяння Віталій Останній та його департаменту. Було прийнято РЕЗОЛЮЦІЮ з підтримкою та теоретичним обґрунтуванням ідеї створення НПП.

2. Відділом Українського географічного товариства в Кропивницькому (за дорученням учасників круглого столу) було подано КЛОПОТАННЯ до Мінприроди про підтримку такої ідеї. Окремо про таку ідею поінформовано очільників області: О. Чорноіваненка та С. Кузьменка.

3. Мінприроди підтримало ініціативу учасників круглого столу і надіслало ЛИСТ (за підписом Vasyl Polujko) з проханням до Кіровоградської ОДА, погодити клопотання з лісгоспами та ПОДАТИ МАТЕРІАЛИ ПРОЕКТУ створення нацпарку до Мінприроди для підготовки відповідного Указу Президента України.

4. Ідею створення НПП Чорноліський підтримали очільники області. У червні 2018 року С.Кузьменко доручив департаменту екології та її керівнику О. Ковтунову реалізувати практично задум ініціаторів проекту створивши відповідну робочу групу.

5.На обговорення персонального складу робочої групи, яка буде готувати проект першого в області НПП, пішло майже 4 місяці. Є сподівання, що під час заходу у середу громадськість почує від О. Ковтунова прізвища людей які будуть творити проект НПП Чорноліський.

ЩО ДАЛІ?
1. При департаменті екології Кіровоградської ОДА має бути створена робоча група по підготовці проекту майбутнього НПП Чорноліський.

2. Проект подається до Мінприроди.

3. Мінприроди готує проект Указу Президента України про створення НПП Чорноліський.

4. Президент розглядає проект і підписує указ.

Швидкість реалізації цих кроків буде залежати від громадського контролю над виконанням усіх кроків, що лишилось пройти.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!