Дорослі

23.11.2018
23.11.2018

У Кропивницькому, у ОУНБ ім. Чижевського стартує XV Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини DOCUDAYS UA. Протягом шести днів містяни та гості Кропивницького матимуть можливість переглянути визначні зразки сучасної світової документалістики і провести паралелі сюжетів із нашим повсякденням.

23.11, пт 14:30

«Дорослі», 2017, Чилі, 82 хв.

Режисер – Майте Альберді

Аніта, Ріта, Рікардо та Андрес уже 40 років ходять у школу для дітей із синдромом Дауна. Після стількох років їм починає набридати це безпечне, добре знайоме середовище. Їм уже більше 45 років, і в декого з них виникає відчуття, що робота у шкільній пекарні більше не є для них викликом. Крім того, вони прагнуть свободи на більш особистому рівні. Аніта й Андрес закохані одне в одного, але досі живуть із батьками. Вони мріють про тихе місце, де вони могли б побути вдвох на самоті, і хочуть одружитися і мати сім’ю. На жаль, суспільство, у якому вони живуть, не має засобів, щоб задовольнити їхнє бажання більшої незалежності. Попри те, що їх навчають, як стати «відповідальними дорослими», усі четверо залишаються залежними від інших, які приймають за них рішення. Це велике розчарування для них.

Трейлер стрічки

Довідка:

З 5 жовтня 2018 року XV Мандрівний Docudays UA розпочинає свою подорож Україною. Найцікавіші документальні стрічки фестивалю побачать мешканці та мешканки понад 200 міст і містечок у 22-х областях України.

Головна тема цьогорічного фестивалю - «Рівні рівності», присвячена суспільним викликам, пов’язаним з поняттям рівності. Ключова кінопрограма присвячена групам людей, які найчастіше стикаються з нерівністю, зазнають дискримінації в суспільстві та є недостатньо репрезентовані в медіа. Фестиваль пропонує відвідувач(к)ам подивитись на питання нерівності з різних позицій – не лише через кіно, а й через правопросвітницькі та правозахисні заходи, дискусії.

Дізнатися більше про Мандрівний Docudays UA можна на сайті проекту: travelling.docudays.ua.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!