Вистава-реквієм «Війна без строку…»

08.12.2018
08.12.2018
Областная филармония
Кировоград, ул. Орджоникидзе, 8

Протягом 2017-2018 років в рамках благодійного туру, організованим Національною академією СБУ, презентовано покази вистави-реквієм «Війна без строку…» та виставки картин «Невидима варта» у 18 містах України, під час яких було зібрано понад 950 тисяч гривень. Зібрані кошти передано до місцевих військових шпиталів та ВМУ Служби безпеки України.
Мета благодійного заходу – донести правду про діяльність СБУ у районі проведення антитерористичної операції та операції об’єднаних сил на Сході України, яка часто залишається невидимою, розповісти про українських Героїв, які віддали життя за нашу державу, а також підтримати поранених воїнів, які знаходяться на лікуванні у військових шпиталях.
Автор ідеї та співавтор створення виставки картин «Невидима варта» Шиденко Леся Олексіївна – співробітниця Національної академії СБ України, художниця, поетеса та композитор, «Відмінник освіти України».
Картинна галерея створена двома художницями, мамою та донькою Олександрою Шиденко. Складається виставка із 23 картин, з них 5 – кольорові графічні портрети, 12 – живописні портрети, виконані на полотні акриловими фарбами, 6 – сюжетні картини на полотні.
Виставка створена у тісній співпраці з родинами загиблих співробітників за доволі короткий термін 2,5-3 місяці.
Вистава-реквієм «Війна без строку…» – спільне творіння співробітників та курсантів Національної академії Служби безпеки України. Презентація постановки та виставки картин вперше відбулася у Центрі культури та мистецтв СБУ напередодні Дня захисника України за участі родин загиблих співробітників Служби безпеки України, керівництва та співробітників спецслужби.

Її актори – курсанти Академії, курси яких названо на честь загиблих співробітників СБУ Руслана Лужевського, Олександра Аніщенка, Геннадія Біліченка. Молодь, яка бере участь у п’єсі, родом із Луганської та Донецької областей, Сум, Луцька, Дніпра, Одеси, Вінниці тощо. Ця вистава – документально-художня. У ній використані фото та відеоматеріали, які висвітлюють життя Героїв, а також спогади їх рідних.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!