Кіровоград отримав свого унікального птаха для розпису

02.04.13, 14:56

Кіровоград отримав свого унікального птаха для розпису. За умовами фестивалю “Парад вишиванок – 2013” усі "Диво Птахи" будуть представлені у Києві на параді.

Чудо-птах
Чудо-птах
В результаті буде обрано найкращого птаха і нагороджено місто-переможець. В основу кожного з макетів «Диво-птаха» закладено композиційний принцип побудови української керамічної іграшки-свистунця.

Раніше такі маленькі керамічні іграшки створювалися в різних регіонах України, в гончарських осередках. Вони мали свої місцеві особливості, але зберігали характерні риси, притаманні українській керамічній іграшці в цілому. Як повідомила заступник начальника відділу культури і туризму міської ради Неля Чорна, розписувати кіровоградського диво – птаха будуть художники, які змогли зачарувати усіх розписом велетенської писанки, переможниці минулорічного конкурсу. За умовами конкурсу, “Диво – птах” має бути доставлений до Києва з 19 по 22 серпня. Сам конкурс і “Парад вишиванок” відбудуться 24 серпня на День незалежності України.

Ігор Вишніченко
Ігор Вишніченко
До речі, паралельно кіровоградські митці - Ігор Вишніченко, Тетяна Стороженко, Анатолій Кімнатний та Андрій кадигроб, - розмальовують вже другу гігантську писанку, яка до Великодня постане у місті. Як йде процес - дивіться на фото, що їх зробила Олена Карпенко.




  • Палітра
  • Чудо-птах
  • Чудо-птах
  • Ігор Вишніченко
  • Писанка

Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!