Сiмейна ідилія родини Дерев'янків: Добротний будинок, доглянута присадибна ділянка, а найголовніше – дiти!!

08.05.13, 8:00

Добротний будинок, доглянута присадибна ділянка, ніби з картинки журналу, а найголовніше – діти – добре виховані, усміхнені, щирі і привітні один з одним, з батьками, і з гостями – ось вона сімейна ідилія родини Дерев'янків.

Дев'ятеро дітей, або ж як самі вони жартують – уже десятеро, бо ж одна із дочок нещодавно вийшла заміж і вже сама стала мамою – це вам не жарти. Кожному потрібна увага і турбота щодня і щохвилини. Та для Володимира та Алли Дерев'янків виховання дев'ятьох дітей не стало надскладним завданням, вони іще замислюються про поповнення родини.

Напередодні низки весняних Великодніх свят завітали на гостину до родини Дерев'янків очільники області та міста – голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко та міський голова Кіровограда Олександр Саінсус.

Виховання дітей потребує чимало сил і самовіддачі, не менше сил витрачається і на облаштування досить великого двоповерхового будинку і чималої присадибної ділянки, теплиці та на все у сімейної пари Алли та Володимира сил вистачає. Вони навіть встигають допомагати старшій дочці Світлані облаштовувати вже її з чоловіком помешкання. Тому й не дивно, що такий запал і завзяття до роботи викликає великий подив у оточуючих. Не став винятком і Андрій Ніколаєнко. Звертаючись до подружжя він відзначив: "Ви великі молодці, адже неможливо навіть словами оцінити настільки значну справу ви робите не з примусу, а за покликом власної душі. Виховання дітей це і є найкраща справа".

- Завдання, яке ставить Президент України перед владою різних рівнів – усі діти мають бути охоплені опікою і турботою чи то у власних родинах, чи то сімейними формами виховання, - продовжив далі Андрій Ніколаєнко.

Будинок сімейного типу родини Дерев'янків якраз і є тим яскравим прикладом, як має реалізуватись поставлене завдання Главою держави.

Після теплих щирих слів привітання із Великодніми святами Андрій Ніколаєнко разом із Олександром Саінсусом передали купу подарунків для малечі – це і солодощі, і фрукти, різноманітні ігри та спортивний інвентар, а також комплекти художньої та навчальної літератури.

Вже більше десяти років минуло, як подружжя Дерев’янків перейнялася долею дітей, від яких відмовилися батьки. І за час виховання дев'ятьох дітей вони набули неоціненного досвіду, яким варто ділитися з іншими, ба більше Володимир Дерев'янко має ідеї, які варті уваги з боку влади не лише на рівні області, а й держави. Він вказав на проблему житла для дітей, які виховуються у будинках сімейного типу, а після досягнення повноліття мають влаштовувати власне самостійне життя. Для початку на рівні експерименту він пропонує у співпраці із міською владою визначати земельні ділянки, де можна зводити житло для цих дітей, звісно, за підтримки і активної безпосередньої участі самих батьків, вони не повинні перекладати вирішення цієї проблеми виключно на плечі влади. Ідея зацікавила і голову облдержадміністрації. Андрій Ніколаєнко погодився, що дана ініціатива варта уваги і реалізації в рамках пілотного проекту, на кшталт "Нашого дому". Адже саме Кіровоград вперше в державі реалізував пілот по створенню дитячого будинку інтернатного типу "Наш дім".

Володимир Дерев’янко навіть готовий сам взятися за реалізацію цього проекту на прикладі власної родини. Поряд із його будинком межує незабудована земельна ділянка, але її власники затребували занадто високу ціну як для статків Дерев’янків – 20 тис доларів, самотужки придбати її сім'я не може. Але міський голова Кіровограда уже готовий допомогти. Він обіцяв, що на рівні міськвиконкому буде відпрацьована можливість обміну цієї земельної ділянки із її власниками на відповідну в іншій частині міста.

Від розмов офіційних про нагальні і важливі потреби до менш формального спілкування. Посеред родинного садочку в літній альтанці гостей чекав святково прибраний стіл з чаєм і ласощами, де під час неспішної розмови Андрій Ніколаєнко поспілкувався із малечею, розпитав у дітлахів де вони навчаються, про їхні інтереси та захоплення і про плани на майбутнє. Їх у Дерев'янків – безліч! Нехай щастить!




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!