Кіровоград зустрічає День Європи

13.05.13, 11:43

 Вже десятий рік поспіль третьої суботи травня в Україні святкується День Європи. Свято встановлене відповідно до Указу Президента України з урахуванням стратегічного курсу нашої держави на зближення з країнами Європейського Союзу.

18 травня з 10.00 до 15.00 у Ковалівському парку міста Кіровограда у рамках відзначення Дня Європи в Україні відбудеться   фестиваль «Єврофест – 2013» .

Організатори фестивалю: Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості, Рада євроклубів Кіровоградщини Кіровоградський обласний  ЦДЮТ, Центр європейської інформації Кіровоградської обласної наукової бібліотеки ім.Б.Чижевскього, департамент освіти і науки, молоді та спорту Кіровоградської облдержадміністрації, управління освіти Кіровоградської міської ради, Кіровоградський обласний «Інформаційно-ресурсний центр», за підтримки Представництва ЄС в Україні, міжнародна  агенція «Погляд – NEXT».

«Єврофест» об’єднує діяльність євроклубів Кіровоградщини та проєвропейські громадські ініціативи. Цього року у фесті беруть участь 29 євроклубів м. Кіровограда та Кіровоградської області, громадські органгізації «Полонія» та «Нашіте Хора».

Заходи фестивалю різноманітні, цікаві, яскраві та змістовні. Кіровоградський Ковалівський парк перетвориться на Європейське містечко, у рамках якого будуть працювати творчі майстерні, інформаційні  та ігрові палатки, де можна буде отримати інформацію про можливості навчання та волонтерства в Європі, взяти участь у цікавих іграх та навіть зробити гарну зачіску. Кожен кіровоградець  зможе переглянути виставки кращих робіт талановитої молоді , що присвячені Дню Європи. Про особливості історії та культури країн Європейського Союзу можна буде дізнатись під час презентацій євроклубів Кіровоградщини та національних товариств. У рамках роботи Європейського містечка планується робота інтерактивного стенду опитування, де кожен бажаючий зможе залишити власні думки та  свої побажання на тему: «Україна – європейська країна».

Запрошуємо кіровоградців та гостей міста взяти активну участь у святкуванні  Дня Європи в України. Чекаємо на вас 18 травня 2013 року з 10.00 до 15.00  у Ковалівському парку міста Кіровограда.

 

Детальну інформацію можна отримати 

у голови Ради євроклубів Кіровоградщини 

Кіровоградського обласного ЦДЮТ Олени Арутюнян.

Контактний телефон: 0501725751

e-mail: arualena @yandex.ru/ocdut@ukr.net




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!