«Росинка» та «Орія» у «Татранській весні. Фест- 2013»

17.05.13, 9:35

У перших числах травня у м. Закопане (Польща) пройшов Міжнародний фестиваль хореографічного мистецтва «Татранська весна. Фест -2013», на якому Україну представили два високопрофесійні та досить відомі творчі колективи Кіровоградського обласного ЦДЮТ- Народний художній колектив хореографічний ансамбль «Росинка», керівник Галина Чайковська  та Народний художній колектив ансамбль бандуристів «Орія», керівник Алевтина Чанковська.

«У фестивалі взяли участь понад  2000 учасників. Участь наших колективів – не просто випадок. Оргкомітет фестивалю дуже серйозно  ставиться до вибору учасників. Перше, на що звертали увагу – це попередні здобутки творчих колективів на різноманітних міжнародних фестивалях та конкурсах. А їх у нас  чимало.» -  каже Галина Чайковська.

«Окрім того хочеться відмітити високий рівень організації та проведення концертів наших творчих колективів, що також  допомогло краще втілити художні образи хореографічних постановок та повніше розкрити зміст музичних творів ансамблю бандуристів. Було дуже приємно бачити вдячних глядачів, які з великим захоплення дивилися виступи наших колективів, гучно плескали у долоні та щиро тішилися, що вони побували на гарних та цікавих концертах за участю високопрофесійних колективів України»  - каже Чанковська Алевтина. Для учасників фестивалю організаторами були проведені різноманітні екскурсії історичними  місцями Польщі.

Можна з впевненістю сказати одне - міжнародне концертне турне Народного художнього колективу хореографічного ансамблю «Росинка» та Народного художнього колективу ансамблю бандуристів «Орія» залишиться для них не лише приємною згадкою про казкові краєвиди Польщі та чудові виступи, а й стане гарним стимулом для участі у багатьох інших міжнародних фестивалях та конкурсах.
  С.Коропалова



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!