Кіровоградські велосипедисти проїхались парадом по місту

28.05.13, 11:14

25 травня  в Кіровограді відбулася традиційна акція «Велодень - 2013». Близько двох з половиною сотень велолюбителів та велоспортсменів,  зібравшись на традиційному місці біля Центру здоров’я  «Драйв», після нетривалої конкурсної розминки у супроводі екіпажів  ДАІ та телебачення вирушили вулицями обласного центру.

Парад велосипедистів  вулицями міста, як і минулого року, пройшов за маршрутом : вул. Волкова, 13 – вул. Героїв Сталінграду – вул. космонавта Попова – вул. Маршала Конєва – проспект Правди – вул. 50 років Жовтня – вул. Велика Перспективна – вул. Полтавська – вул. Короленка – Гай Десантників).

Дуже приємним відчуттям були вітальні сигнали зустрічних автівок. Склалося враження, що водії нарешті зрозуміли, що ми також є учасниками дорожнього руху не лише де-юре у брошурці про ПДР.

Адже ми нічого не просимо і не вимагаємо, просто з кожним роком нас стає все більше і більше. Тому ми вкотре просто кажемо:
• Ми є рівноправними учасниками дорожнього руху.
Велопарковки в громадських місцях - така ж данина поваги до громадян міста, як і паркування для автомобілів або переходи для пішоходів.
Велосипед – самий екологічний вид транспорту, і всім велосипедистам не байдужі проблеми екології і те, в якому вигляді ми залишимо нащадкам навколишнє середовище.

Ці гасла-пропозиції лягли в основу звернення до керівництва нашої держави, яке одностайно підписали учасники кіровоградського Велодня.

В Гаю десантників неодмінною частиною святкування стали нетривалі крос-кантрійні перегони, що проходили у чотирьох залікових групах. В юніорській групі(до 16 років) перемогу здобув 14-річний Іван Соломченко, лише трохи поступилися йому Артем Єрмолаєв та Максим Нагірний(15 і 14 років відповідно), що посіли друге та третє місця. Чоловічу(17-40 років) призову трійку склали Костянтин Талашин(17 років), Руслан Русановський(34 роки) та Дмитро Заєць(19 років). Жіночий тріумвірат –Валентина Пташинська, Вікторія Іванова та Ірина Коростій(17,41 та 12 років відповідно). Отакі у нас дівчата! Нарешті, серед ветеранів трьома велобогатирями стали Юрій Пилипенко(45 років), Сергій Кочерженко(32 роки) та Євген Левенков(44 роки).

Започаткований минулого року конкурс «Міс Велодрайв» в цьому році зробив паузу – не хотілося нікого образити в оцінках, адже боротьба могла бути доволі запеклою. І суддівська колегія довго б міркувала, що переможе –жіночість чи велосипедність.

Підводячи підсумки, хочеться сподіватись на те, що активних власників велосипедів колись стане більше, ніж аналогічних власників авто, що колись і в нашому місті будуть їздити двоколісні «мерседеси» та «феррарі», але, на жаль, навіть анонсоване нове підвищення цін на пальне велосипедне життя не покращує...

І на останок, хочеться висловити щиру вдячність всім тим хто надав допомогу у організації заходу, зокрема: генеральному партнеру акції Центру здоров’я «Драйв»,  обласному центру «Спорт для всіх», Велосалону (вул. Єгорова, 17), нотаріусу Панчишиній С. С., відділу спортивної торгівлі “Sport Fashion”, а також екіпажам ДАІ і Швидкої медичної допомоги.


автор - Максим Гуцалюк, прес-секретар велоклубу «Там-De-Ми», фото - Igor Syroizhka




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!