Юні інспектори руху зібралися на Кіровоградщині, щоб з'ясувати, хто найкращий

03.06.13, 13:18

Юні інспектори руху
Юні інспектори руху
На минулих вихідних – на базі дитячого табору оздоровлення та відпочинку «Дружба», що у селі Войнівка (Олександрійський район) - відбувся ювілейний 40-й обласний зліт юних інспекторів руху (ЮІР). Цього року  на зліт з’їхалося 16 команд – представників більшості районів області.

Команди ЮІРу змагалися на п’яти етапах: «Автомістечко»,«Правила дорожнього руху», «Велоестафета», «Юний пропагандист», «Юний регулювальник». На етапі «Юний регулювальник» кращий результат показала команда із Долинського району, а найкращими знавцями Правил дорожнього руху виявилась команда школярів із Новоукраїнського району, на етапі «Велоестафета» кращими стали учні з Гайворонського району, а на вулицях «Автомістечка» найкраще орієнтувалися учні із Петрівського району, також вони стали відкриттям зліту, як одна із найкращих молодих та перспективних команд.

Одним із основних етапів зльоту був конкурс «Юний пропагандист». У виступах агітбригади пояснювали важливість знаків для безпеки учасників дорожнього руху, як водіїв, так і пішоходів, розкривали історію створення правил дорожнього руху, їх значення у житті кожної людини. ЮІРівці співали тематичні пісні, виконували хореографічні композиції, показували оригінальні віршовані сценки та соціальні реклами.

Завдяки високопрофесійній роботі журі: майору міліції В.Величку, майору міліції О.Скалковичу, майору міліції  Є.Барбінову, майору міліції Ю.Міхайловій, майору міліції Є.Сливку, майору О.Попову та капітану С.Галковському з кожним роком підвищується рівень обізнаності та якість виступів ЮІРівців. Команди  поставилися до участі у обласному зльоті юних інспекторів руху творчо та відповідально. Загони ЮІР відкривають автомістечка у своїх районах при загальноосвітніх навчальних закладах, проводять цікаві конкурси на знання правил дорожнього руху та тижні безпеки.

Рішенням журі найсильнішими у цьому етапі визнано учасників від Компаніївського району. За підсумком усіх конкурсних програм переможцем40-го обласного зльоту юних інспекторів дорожнього руху стала команда ЮІР Компаніївського району. Саме вона захищатиме честь області на Всеукраїнському зльоті ЮІР, що відбудеться восени у МДЦ «Артек». Другими стали ЮІРівці з Кіровоградського району, третю сходинку поділили між собою учасники команд Добровеличківського та Олександрійського районів.

Всі учасники змагань отримали цінні подарунки та грамоти Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Кіровоградської облдержадміністрації та управління  державної автоінспекції УМВС України в Кіровоградській області.


автори - методисти Кіровоградського ОЦДЮТ Д.Головко, О.Арутюнян



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!