Повір у себе – лозунг фестивалю, в якому беруть участь дітки із особливими потребами

08.06.13, 11:00

Ельміра Небесна та Олег Краснокутський
Ельміра Небесна та Олег Краснокутський
В останній день травня десятки дітей з вадами здоров’я заполонили міську раду Кіровограда. Саме тут проходив фестиваль «Повір у себе». Головним на цьому фестивалі було те, щоб виявити серед талановитих інвалідів найкращих, презентувати їх талант і показати, що вони потрібні. 

Фестиваль «Повір у себе» був започаткований у 2002 році. Але через деякі проблеми вже е п’ять років не проводився. Ініціатором нинішнього фестивалю стала Кіровоградська обласна  громадська організація інвалідів «Народна академія творчості». А саме її керівник Ельміра Вікторівна Небесна наполегливо і неоднаразово розповідала по таланти людей з обмеженими можливостями і попросила допомоги у проведенні такого заходу. Її підтримкою був Кіровоградський центр соціальних служб для сімї, дітей та молоді.

В фойє проходила виставка де юні таланти розмістили  свої роботи, серед яких були картини, вишиті подушки, іграшки, вироби з паперу,  бісерні вироби та ляльки в українському вбранні.  Саме з пісні про Україну у виконанні учнів НВО №1 і розпочався фестиваль «Повір у себе», а потім низка неперевершених творів: пісні, вірші, танці, інтерпретація дитячої казки «Маша-растеряша» в музичному оформленні, гра на флейті та фортепіано. Надто зворушливим був виступ Надійки Мороз, учениці спеціалізованої школи №26, яка прочитала вірш «Український віночок». Ця дівчинка на візку довела всім, наскільки є мужніми люди з обмеженими можливостями. Закінчилась концертна програма феєричним танком «Україна вишиванка» знову ж таки у виконанні учнів НВО №1. Жоден номер не повторювався, не було і жодної роботи яка б не показала творчих здібностей виконавців.

Олег Краснокутський
Олег Краснокутський
Організатори фестивалю вирішили не виділяти переможців і переможених і тому на кожного учасника очікували подарунки і грамоти. І я думаю, що це насамперед грамоти за їх мужність, перемогу над хворобою і талант. А ще учасників запросили на виставку папуг. Це був подарунок від благодійної організації «Соломон». Не вистачало лише морозива, яким так люблять ласувати діти. Але це попереду. Адже директор Кіровоградського міського Центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді Олег Володимирович Краснокутський і голова громадської обласної організації інвалідів «Народна академія творчості» Ельміра Вікторівна Небесна запевнили, що зупинятись вони не мають наміру. І далі діти з обмеженими можливостями будуть залучатись до різноманітних заходів, на яких зможуть презентувати свої таланти.


автор - Ольга Ніколаєвська, фото надіслав Андрій Небесний



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!