«Палітра кольорового життя» Петра Колодєєва

24.06.13, 7:42

Минулого тижня Кіровоградськоий обласний художній  музей відкрив виставку «Палітра кольорового життя» приурочену пам’яті художника – земляка  Петра Колодєєва.


Петро Анатолійович Колодєєв народився в 1962 році в селі Злинці Маловисківського району Кіровоградської області в сім’ї колгоспників. Свої здібності проявив ще в школі, дивуючи вчителів та однокласників. Малював казкових героїв, баталії минулих війн та природу. А потім, з відзнакою, закінчив курси  художників – оформлювачів в м. Кіровограді. Після успішного закінчення продовжив навчання  в  Одеському художньому училищі імені М. Б.Грекова.


Радісні акорди живого, сонячного, теплого кольору і зараз звучать у філософських роботах, пейзажах і натюрмортах, в релігійній тематиці Петра Колодєєва. Основна тема його творів – любов до Бога, до рідного краю. Він так поспішав жити. 


За останні три місяці свого життя Петро Анатолійович розписав всю церкву в с. Леніно Радомишльського району Житомирської області, написав 7 ікон. Працював по 14 – 16 годин на добу. А от купол розписати уже не встиг, життя так рано обірвалося, воно закінчилося…  Його, все до краплини, виписав Майстер в фарбах своїх робіт, в фарбах свого життя… 


Петру Колодєєву вдалося показати глибоке проникнення в стилістику іконопису й уміння, не відступаючи від канонів, творчо переосмислити його багатовікову традицію. Мистецтво Петра Колодєєва – це індивідуальний пошук вічних джерел краси і гармонії світу. Саме він обумовив подорож художника вглиб століть, до своєї етнічної спадщини. Це ми бачимо в його роботах: «Віра, Надія, Любов», «Три коня Апокаліпсиса», «Замок Тамплієрів», «Янгол», «Любов лебедина» та інших.


Так вже судилося, що митець у міру свого таланту мислить образами, втілюючи їх на полотні, а глядач за їх посередництвом складає своє уявлення про митця, про життя, навіть про себе. Можна сміливо стверджувати, що Петро Колодєєв щиро любив людей і, незважаючи ні на що, стверджував своїм мистецтвом, що життя – прекрасне. Дана виставка пам’яті підтверджує, що  його життя продовжується в  створених ним шедеврах…


автор - Валентина Ноженко – головний зберігач фондів Кіровоградського обласного художнього музею




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!