Кіровоградські літні табори потраплять до Всеукраїнського альманаху

26.06.13, 9:28
Photo by cheeseslave
Photo by cheeseslave

Благодійна організація «Лелека» та Федерація Профспілок України готують тритомне всеукраїнське видання «Альманах дитячих оздоровчих закладів України», яке розкаже про заклади оздоровлення та відпочинку дітей, про їх діяльність та основні напрямки роботи.

Видання широко презентуватиметься у Кабінеті Міністрів, у благодійних організаціях та фондах, діяльність яких пов’язана з дітьми, а отже розповість всій державі і про досягнення Кіровоградщини у сфері оздоровлення дітей.

Подібний проект готується вже вдруге на теренах України, тож Кіровоградська область подала інформацію до каталогу про табори, і тепер чекатиме на вихід видання. Нагадаємо, що Кіровоградщина – центральна область України і чи не найзручніше місце для відпочинку як дітей центрального регіону, так і хлопчиків та дівчаток із усіх куточків нашої Батьківщини. Наша область Кіровоградщина пропонує широкий спектр можливостей для оздоровлення та літнього відпочинку дітей, наприклад, на березі Кремечузького водосховища, а також у лісо-степовій зоні Новоархангельська, Олександрії, Малої Виски та Гайворонського району.

Влада щороку перевіряє, щоб обласні табори «Хвиля», «Дружба», «Жовтень», «Лісова пісня», «Чайка» та «Бригантина» були максимально готові до якісного проведення оздоровчої кампанії та прийому дітей на оздоровлення. Кожен керівник районної адміністрації несе персональну відповідальність за те, щоб оздоровчі кампанії у регіоні проходили безпечно та якісно. Цього року в усіх куточках нашої області працюють літні профільні школи для обдарованих дітей, проходять заняття у Кіровоградській Малій академії наук учнівської молоді та працює 65 профільних літніх таборів із загальною кількістю учнів понад п’ять тисяч. Це окремий напрямок роботи, адже обласна влада на чолі із головою ОДА Андрієм Ніколаєнко пильно слідкують, щоб діти мали не тільки оздоровлення, але й творчий, інтелектуальний розвиток.

На поточний рік у місцевих бюджетах передбачено 8003,1 тис. грн. на організований відпочинок на базі навчальних закладів, а також планується залучити 2120,8 тис грн. позабюджетних коштів. У результаті сума коштів буде на два мільйони більшою, аніж у попередньому році.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!