Кіровоградські дзюдоїсти готуються до Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро

02.07.13, 11:14
фото - прес-служба нардепа Андрія Табалова
фото - прес-служба нардепа Андрія Табалова

Рік, що триває, для Федерації дзюдо Кіровоградської області став знаковим. Федерація взяла під свою опіку двох  досвідчених спортсменів – багаторазового призера Чемпіонату Європи серед юніорів та молоді Дмитра Лучина, а також срібного призера Чемпіонату Європи серед молоді 2012 року Кеджао Ньябалі. Про це на прес-конференції у Кіровоградському прес-клуб повідомив голова Федерації дзюдо області,  народний депутат України Андрій Табалов.

За його словами, саме з цими спортсменами федерація пов’язує сподівання щодо перемог на Літніх Олімпійських іграх 2016 року, які пройдуть в Ріо-де-Жанейро. Андрій Табалов відзначив, що кіровоградських дзюдоїстів готує Віталій Дуброва, який був визнаний кращим чоловічим тренером Європи за підсумками 2011 року. Серед його вихованців – чемпіон Світу та Європи Георгій Зантарая.

Окрім того, голова Федерації дзюдо відзначив, що за шість місяців 2013 року кіровоградські дзюдоїсти додали більше тисячі очок для рейтингу спорту високих досягнень області.

Серед завдань, які поставив голова обласної Федерації: досягнення масовості (уже займається 1200 спортсменів), підвищення професійності за рахунок участі в численних всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Підтримує ці наміри і старший тренер збірної України Віталій Дубина, наголосивши під час прес-конференції, що дзюдо в Кіровограді активно розвивається. А у перспективі Федерація області планує провести в нашому місті Чемпіонат України по дзюдо.


Досвідчені спортсмени – Дмитро Лучин та Кеджао Ньябалі для представників Федерації області провели майстер клас. Вони поділилися своїми технічними секретами і дозволили найменшим дзюдоїстам потримати у руках медалі. Можливо, хтось із них у майбутньому так само стане зіркою дзюдо і представлятиме Україну на Олімпійських іграх. Але для цього потрібно, як мінімум 12 років дисципліни, працездатності, а головне мати характер та мету - перемагати.

автор - Геннадій Тітієвський



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!