"Зелений туризм": Плануйте вихідні - подорожуйте Кіровоградською областю

31.07.13, 17:21
Photo by Tourisme Nouveau-Brunswick
Photo by Tourisme Nouveau-Brunswick

Якщо на вихідні не хочеться залишатися вдома, а душа прагне спокою і відпочинку на лоні природи, до вашої уваги – перелік садиб, які надають послуги із «зеленого» туризму – на території Кіровоградської області (інформація надана управління культури та туризму обласної адміністрації).

На сайті "Тусовка" - у розділі "Достопримечательности", - зібрано також чимало цікавої та корисної інформації, яка стане у нагоді тим, хто подорожує Кіровоградщиною або думає, чим би зайнятися у місті на вихідні. Якщо маєте цікаву розповідь - власні роздуми, враження від поїздки і побаченого, фото чи відео - надсилайте info@tusovka.kr.ua - ми із задоволенням опублікуємо!



На гачок- Тітов Анатолій Леонідович, Кіровоградський район, с.Нововолодимирівка, вулиця Першого травня, 2, телефони (066) 196- 84-90, (067) 520- 27-67. Комфортабельні будиночки для відпочинку в традиційному українському стилі, риболовля, прогулянки на човнах та верхи на конях, цікаві екскурсії, участь в традиційних календарних святах та багато іншого. Відстань до: магазину – 2,5 км., до лікарні – 5 км., до пошти – 5 км., до церкви – 5 км., до банкомату – 30 км. автобусна зупинка (до А/С Кіровоград) – 200 м.

Садиба «Рожевий слон» (c. Обознівка, Кіровоградського району) – одна із нещодавно створених точок відпочинку на Кіровоградщині. Тут вам запропонують відпочинок як для дорослих, так і для дітей. Символом садиби є статуя рожевого слона, яка захопить будь-яку дитину. На території бази є також невеличкий зоопарк екзотичних птахів (фазани, цесарки, павичі), планують завезти ще екзотичних рибок. У той час як дорослі насолоджуватимуться смачною кухнею та традиційними видами відпочинку, за дітьми приглянуть бейбісітери, що по-нашому звучить як звичайні няні чи вихователі. На території садиби можна також переночувати (поки що працює лише 1 будиночок на 4 людини), організовуються також відпочинок в палатках та приготування їжі на свіжому повітрі за традиційними українськими рецептами.

Садиба “Золотий карась- Демченко Віктор Миколайович, Кіровоградський район, с.Володимирівка, телефон: 095 5873781. Риболовля, сауна, камінний зал, 3 спальні для проживання, проведення свят, корпоративів, традиційна кухня, ексклюзивні послуги – купель в величезному чані. Вартість проживання – від 100 грн. за добу, Балєєвський став.

“Казковий рай” - Стромова Ніна Леонідівна, Компаніївськи й район, село Виноградівка, вул. Молодіжна,21, телефон: 0679675402, Надаються послуги проживання та харчування у літній сезон для подружжя, або компанії до 4-х осіб. Господиня пригостить стравами традиційної кухні, проведе майстер- клас по вишивці, петриківському розпису, запропонує порибалити, скуштувати рибацької юшки, пройтись сільськими стежками, оглянути мегалітичні споруди Межові камені

“У Мікуліча” - Поліщук Ігор Сергійович, с.Синюха, Новоархангель ського району, телефон: 096-3071163, 098-9707015. Туристам надається можливість відпочити на свіжому повітрі, відновити власні сили. До послуг традиційна українська кухня зі стравами, приготовленими господинею за стародавніми сімейними рецептами зі свіжих, екологічно чистих продуктів, а також майстер- клас з виготовлення виробів з бісеру, оберегів. Проживання за 1 добу – за домовленістю, харчування – за 1 добу за домовленістю.

Читайте також:
Вне времени и городских забот – зеленый туризм!


Садиба Вознюка Володимира Анатолійовича, Знам’янський район, с. Цибулево. Телефон: 0672878744. На території садиби створено музей Чорноліської, скіфської та черняхівської доби, облаштовано кімнати для відпочиваючих  Садиба–музей використовується для відвідування туристів, в тому числі учнівської та студентської молоді. Садиба Полоз Наталії Миколаївни - Знам’янський район, с. Диківка, телефон: 0952243662. Садибу облаштовано кімнатами для відпочиваючих, до послуг відпочиваючих - різноманітна українська кухня, вишивання, плетіння, рибалка. Проживання за 1 добу – за домовленістю, харчування – за 1 добу за домовленістю.

Садиба Лимар Олександра Володимировича - Знам’янський район, c. Милова Балка, телефон: 0679491734 Облаштовано місця для відпочинку туристів та відпочиваючих, рибалка, охота, збирання грибів. Проживання за 1 добу – за домовленістю, харчування – за 1 добу за домовленістю.


Садиба «У Наталки»
- Ступаченко Наталія Миколаївна, смт. Вільшанка, вул. Кожемякіна, 98, телефон: 0663537762. Проживання, харчування, екскурсія на племінний репродуктор по розведенню коней чистокровної племінної породи, риболовля та організація пікніків, культурно-мистецькі заходи. Проживання за 1 добу – за домовленістю, харчування – за 1 добу за домовленістю.

“Батьківська хата”, Ступаченко Катерина Леонідівна, смт. Вільшанка, вул. Леніна, 98. Телефон: 0663607025. Проживання, харчування, риболовля та організація пікніків, культурно-мистецькі заходи, оздоровлення на р. Синюха, яка містить родон. Проживання за 1 добу – за домовленістю, харчування – за 1 добу за домовленістю.

“Господиня”, Крейтор Оксана Вікторівна, Вільшанський район, с. Добре. Телефон: 0964544892. Проживання, харчування, риболовля та організація пікніків. Проживання за 1 добу – за домовленістю, харчування – за 1 добу за домовленістю.

“У рибака” - Діордієва Тетяна Вікторівна, Вільшанський район, с. Станкувате. Телефон: 0662017679. Проживання, харчування, екскурсійне обслуговування, мисливство, рибальство. Проживання за 1 добу – за домовленістю, харчування – за 1 добу за домовленістю.

“Затишок” - Рябова Галина Петрівна та Сергій Петрович, м. Гайворон, пр. Сонячний, 19. Телефони: 05254-22639, 097856 9518. Приватний будинок, для послуг відпочиваючих 3 відокремлених кімнати, 60 грн. (харчування за додаткову оплату). Телебачення, інтернет, супутникове ТВ, парковка авто, рибалка, прогулянка на човні, відпочинок на міському пляжі, купання, дитячий майданчик, майстер-клас з консервування  продуктів, збір ягід, лікарських рослин, можливий трансфер, прогулянка на велосипеді, господарі мають тварин, українська кухня. Господар займається бджільництвом і до сніданку – свіжий мед.

“Веселі Боковеньки” - Будинок тимчасового перебування туристів – Потапчук Сергій Олександрович, Долинський район, поблизу с. Іванівка, дендропарк “Веселі Боковеньки”. Телефон: 05234-60634. Будинок на 9 кімнат, з усіма зручностями та опаленням, з номерами, розрахованими на 2-х, 3-х осіб (у номері: сучасні меблі, холодильник, телевізор), продовольчим магазином, впорядкованою територією, розробленими туристичними маршрутами по дендропарку. Орієнтована вартість 1 доби проживання – 80 гривень. На території Дендропарку „Веселі Боковеньки” облаштовано: дитячийй майданчик, 10 альтанок, 7 стаціонарних та 1 переносний мангали, 15 лав, 7 туалетів, сміттєві урни (прибираються 2 рази на день). Для відпочиваючих є всі можливості для збирання лісових ягід, грибів та рибальства в екологічно чистих озерах. Зокрема річки Боковеньки в парке є три озера, в котрих можливо купатися, и водопад. Планується відкриття музейної кімнати присвяченої створенню Дендропарку «Веселі Боковеньки».

„Добра господиня”
- Андрєєва Валентина Яківна, смт.Новгородка, вул.Котовського, 16, телефон: 0664556950. Проживання, харчування, відпочинок в саду та можливість поласувати домашніми овочами, фруктами, ягодами. Проживання за 1 добу – за домовленістю, харчування – за 1 добу за домовленістю.

Садиба „Олександра” - Оводенко Олександра Іванівна, Новгородківський район, с. Велика Чечеліївка, пров. Береговий, 26, телефони: 0524-195738, 067-8657649. Проживання за 1 добу – від 25 грн. – харчування за 1 добу - від 50 грн. додаткові послуги – 10- 30 грн.

Садиба «Берегиня» - Лісняк Ірина Іванівна, смт. Новгородка, вул. Шевченка, 57а, телефон: 067-3904467. Проживання, харчування, майстер-клас у вишивці бісером (вишиває бісером ікони). Проживання за 1 добу – за домовленістю, харчування – за 1 добу за домовленістю.

«У Оксани» - Дмітрієва Оксана Іванівна, смт.Новгородк а, пров. Садовий 1а, телефон: 0976378704. Проживання, харчування, пішохідні прогулянки, збирання лікарських трав, грибів, дегустація домашнього вина, продукти харчування з власного виробництва. Проживання за 1 добу – за домовленістю, харчування – за 1 добу за домовленістю.

“Біля ставу” - Іваник Алла Іванівна, Новгородківський район, с. Вершино-Кам’янка, вул. Степова, 126. Проживання, харчування, відпочинок біля ставу; прогулянка на човні та риболовля; пішохідні прогулянки; збирання лікарських трав, грибів; полювання; догляд за домашніми тваринами. Проживання за 1 добу – за домовленістю, харчування – за 1 добу за домовленістю.

«У Галини» - Мартинова Галина, смт. Новгородка, вул. Котовського, 12, телефон: 096-5471835. Проживання за 1 добу – від 25 грн. – харчування за 1 добу - від 50 грн. додаткові послуги – 10- 30 грн.

Садиба Наку Петра Спиридоновича - м.Новоукраїнк а, вул. Петровського, 62, телефон: 0525122713. Відпочинок вихідного дня, одночасно ведеться розбудова комплексу споруд призначене для прийому туристів, відпочиваючих на строк від тижня до місяця. Територія садиби облаштовано в центрально- українському стилі (пліт, глечики, макітри на кілках та інше), насаджено різноманітні фруктові дерева та ягідники, великий виноградник на 150 кущів та ділянка під городні культури, до всього налагоджене крапельне зрошення. Облаштовано місця для приготування шашлику з водограями. Поряд знаходиться дитячий ігровий майданчик. Проживання, харчування за домовленістю.

Садиба Лисенко Лідії Трохимівни - Олександрівський район, с. Розумівка, вул. Гагаріна, 47, телефон: 067-2525974. Проживання, харчування, екскурсійне обслуговування. Проживання за 1 добу - від 25 грн., харчування за 1 добу – від 20 грн.

Садиба Шурапова Миколи Івановича – Олександрівський район, с. Бовтишка, вул. Раєвського, 1, телефони: 050-9617125, 0524-261382. Проживання, харчування, екскурсійне обслуговування, прогулянки верхи. Проживання за 1 добу - від 25 грн., харчування за 1 добу – від 20 грн.

“Лелека” - Цимбаленко Людмила Борисівна, Олександрівський район, с. Цвітне, вул. Березовського, 44, телефон: 098-8271777. Проживання, харчування, екскурсійне обслуговування. Проживання на добу – за домовленістю Харчування на добу – за домовленістю.

“У Світлани” - Баштовенко Світлана Ігорівна, Олександрійсь кий район с.Протопопівка, вул. Горького,11, телефон: 0523-56-24-59. Надається окремий будинок на дві кімнати, а також проживання, харчування, екскурсійне обслуговування. Проживання за 1 добу - від 25 грн., харчування за 1 добу – від 50 грн.

“Вербиченька” - Ляшко Ніна Василівна, Олександрійсь кий район с.Протопопівка, вул. Садова 27, телефон: 0523-56-22-74. Проживання, харчування, оздоровлення на лікувальному озері, майстер-клас з мистецтва “Ікебани”. Проживання за 1 добу - від 25 грн., харчування за 1 добу – від 50 грн. на території знаходиться хатинка - музей, українська світлиця.

“У пані Людмили” - Волошина Людмила Вікторівна, Олександрійський район, с. Шарівка вул. Пушкіна,33, телефон: 0523-562-635. Проживання у рибацькій хатині на березі ставка (господарі – власники ставка), збирання грибів, ягід, лікарських трав, організація пікніків, екскурсії. Проживання за 1 добу - від 25 грн., харчування за 1 добу – від 50 грн. На території рибальська хата та родинний музей "Хата Каленика".

Садиба Ющишеної Олени Володимирівни - Олександрійський район, с. Оліївка, вул. Шевченка, телефон: 067-4968173. Проживання, харчування, ночівля на сіновалі, відпочинок на лікувальному озері, майстер-клас з бісероплетіння, виготовлення мальованок, декоративний розпис предметів побутового вжитку, вишивка, ліпка з тіста, екскурсійне обслуговування, участь у сільськогосподарських роботах, фотополювання на фазанів (сезонно), послуги фото та відео оператора, катання на санях (сезонно). Проживання за 1 добу - від 50 грн., харчування за 1 добу – від 50 грн.

Садиба “Агап та Хая” - Немченко Микола Вікторович, Онуфріївський район, с. Успенка, телефон: 098-5471610. Проживання за 1 добу – за домовленістю, харчування – за 1 добу за домовленістю.

“Квітка” - Буравцев Сергій Іванович, Світловодський район, с. Нагірне, вул. Широка, 53. телефон: 067-4278858. Проживання за 1 добу – за домовленістю, харчування – за 1 добу за домовленістю.

Рибальський комплекс “Землянка” - Дячок Володимир Григорович, Ульяновський район, с. Синицівка, телефон: 096-4899692. Пропонуються такі послуги, як: стрільба з лука; пошук скарбів за допомогою металошукача; міні-бар, українська кухня; сауна; музей. Для любителів риболовлі пропонуються водойми наповненні різноманітними видами риб, поблизу водойм розташовані «будиночки для рибака», де рибак може пообідати, відновити сили. Після відпочинку на природі туристу пропонується сауна. Найбільш цікавим в садибі В.Дячка є військові бліндажі часів Великої Вітчизняної війни, які мають комфортабельні номера.

“Галачин” - Дячок ВолодимирГригорович, Ульяновський район, с.Розношенське, телефон: 096-4899692. Проживання за 1 добу – за домовленістю, харчування – за 1 добу за домовленістю.

“Вишивана хата” - Айвазовська Раїса Олексіївна, м. Знам’янка, вул. Комарова, 56, телефон: 099-2806779. Садиба складається з чотирьох кімнат (одна з них для гостей), кухні, коридору, ванної кімнати і туалету. Профіль садиби – українська національна вишивка, її зміст, форми, значення. Вартість проживання і харчування за домовленістю. Перелік послуг: Екскурс в історію традицій української вишивки, роз’яснення символіки. Показ колекції старовинних рушників; Майстер-клас з вишивки; Складання власного орнаменту, оберегового рушника; Похід до Чорного лісу, розповідь про міфи і легенди чорнолісь кого краю; Частування стравами національної кухні.

“Горіх” - Федорчук Віктор Іванович, Олександрійський район, смт. Пантаївка, телефон: 097-6870325. Проживання за 1 добу – за домовленістю, харчування – за 1 добу за домовленістю.

“У Ділієва” - Ділієв Ігор Володимирович, м.Олександрія вул. Першотравнева, 55, телефон: 095-7459555. Проживання, харчування, організація пікніків, відвідування власного зоопарку, оздоровчі прогулянки. Пляж на території садиби, прокат човнів та катамаранів. Проживання за 1 добу – за домовленістю, харчування – за 1 добу за домовленістю.

“Гостинний двір” - Гаврилов Іван Віталійович, м. Олександрія, вул. Знаменська, 125, телефон: 050-4879676. Садиба орієнтована на штучний відпочинок у селі. Для туристів є 6 спалень, кухня, 2 холи, 7 санвузлів, 7 душових, сауна, площею 364 кв.м. Можливо організовувати прогулянки в ліс, риболовлю, збір грибів, екскурсії та інше. Проживання за 1 добу – за домовленістю, харчування – за 1 добу за домовленістю.

Садиба Пшеничного Анатолія Яковича - смт. Голованівськ, вул. Радянської Армії, 76, телефон: 098-5906050. Проживання на 9 осіб з усіма зручностями та опаленням, сауна, харчування, риболовля та організація пікніків, територія впорядкована. Проживання за 1 добу – за домовленістю, харчування – за 1 добу за домовленістю.

Садиба Довгої Ріти Станіславівни - Голованіський район, с. Межирічка, вул. Пугачова, 4, телефон: 097-4700039. Проживання 5 осіб, харчування, риболовля та організація пітників, вивіз на екскурсії, баня (сауна), навчання гри на музикальних інструментах, трансфер. Проживання за 1 добу – за домовленістю, харчування – за 1 добу за домовленістю.

Photo by New Brunswick Tourism | Tourisme Nouveau-Brunswick



Комментарии

Вікторія Талашкевич 1 августа 2013 17:56
0
Здорово! Жалко, не во всех "садыбах" есть контактные мобильные
Ответить
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!