Арсенал бібліотечних послуг

02.08.13, 10:29
Photo by Dave Heuts
Photo by Dave Heuts

Обласна бібліотека імені Дмитра Чижевського - це комфортний, привітний й технічно обладнаний інформаційний, науковий, культурний та освітній центр нашого регіону, що має безліч ресурсів для робочих та повсякденних справ і дозвілля всієї родини.

Це також місце, де можна підготувати наукову роботу, поспілкуватися з друзями, провести ділову зустріч, взяти участь у культурних заходах й забавах для дітей і дорослих. Хочеш приємно здивуватися, відкривши цілком новий світ інформації, технологій, і спілкування?  Інтернет, книги, музика, цікаві події, неординарні особистості і ще багато нових послуг – усе для тебе.

Бібліотека вже давно вважається сімейним закладом. Це ще раз підтверджує перелік послуг для всієї родини. Батьки в бібліотеці можуть, окрім всіх інших пропозицій, вигідно скористатися послугами з організації конференцій, семінарів та майстер-класів або сформувати каталоги для особистих бібліотек на підприємстві чи вдома. А тим, хто має творче хобі, кваліфіковані працівники  допоможуть організувати виставку своїх робіт.

Також у бібліотеці знайдеться чим зайняти представників поважного віку. Кращі фахівці Інтернет-центру бібліотеки проведуть курси комп’ютерної грамотності з метою здобуття або покращення навичок роботи з необхідними програмами та Інтернетом. А у вихідні можна відпочити переглянувши кінофільм. Для студентів бібліотека є рідною домівкою. Більшість послуг спрямована на зручність та комфорт перебування у бібліотеці зростаючих науковців. Значна увага приділяється організації дозвілля студентства.

Поспішаємо Вам повідомити, що напередодні початку нового навчального року в бібліотеці введено нові послуги для більш швидкого та зручного обслуговування користувачів.

Брошурування

Часто нам потрібно скріпити роздруковані сторінки, щоб їх не розгубити, помістити їх у нескладну, недорогу обкладинку, щоб вони менш ушкоджувалися і мали приємний зовнішній вигляд. Такий процес обробки віддрукованих листів використовується для скріплення презентацій, каталогів, книг, рефератів, курсових, дипломних при первинній здачі та інших матеріалів. Брошурування на пружину є зручне тим, що коштує недорого, робиться швидко (протягом 5-10 хвилин), має приємний зовнішній вигляд, зручний у використанні та все-таки захищає аркуші від ушкоджень завдяки обкладинці. Вартість послуги - 2 грн. 50 коп./12 аркушів.

Сканування

Також починаючи з серпня цього року в кожному читальному залі бібліотеки для користувачів буде доступна послуга сканування. Тепер ти зможеш не гаяти свій час, переписуючи з книги чи періодики, сидячи в читальному залі, потрібний тобі матеріал, а просто відсканувати і забрати із собою. Відсканований текст нададуть тобі в зручному для тебе форматі (djvu, pdf, mobi тощо). Також тобі буде доступне сканування і оцифрування фотографій. Якщо раптом загублені негативи фотографії, то за допомогою сканування її можна не тільки перевести в цифровий формат JPEG або TIF, але і легко відправити за допомогою Інтернету тим, хто тобі дорогий, скинути собі на флешку чи будь-який інший носій інформації. При цьому якість сканування не тільки точно передасть колір, але і форми. Вартість послуги 2 грн./аркуш.

Для малечі  буде цікавим переглянути вистави творів образотворчого мистецтва, а більш енергійним малюкам - пограти у 3D-KINEKT. Все ще асоціюєш бібліотеку лише з книжковим пилом?  Зустрінься з новими реаліями та зміни думку.  Запрошуємо до ОУНБ ім. Д.І. Чижевського всією родиною.

автор - Валентин Боровиков, провідний юрисконсульт бібліотеки
Photo by Dave Heuts



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!