Вишка за 18 мільйонів контролюватиме безпеку у небі Кіровоградщини

30.09.13, 10:41

Сьогодні зранку на аеродромі «Кіровоград» Кіровоградська служба обслуговування повітряного руху урочисто ввела в дію змонтовану тут днями мобільну аеродромну диспетчерську вишку (далі – АДВ).


Вишку розроблено та виготовлено компанією «ALES» (Словацька республіка) у відповідності до вимог Документації конкурсних торгів на закупівлю обладнання для автоматичної обробки інформації ДП «Украерорух». Про це сайту "Тусовка" повідомила помічник ректора КЛАНАУ Ольга Кушнір.


Вишка дозволяє привести управління повітряним рухом в районі аеродрому «Кіровоград» у повну відповідність до існуючих європейських стандартів, адже це – надсучасне обладнання світового рівня.


Кабіну вишки оздоблено вибухостійким склом із повним оглядом на 360°, а контейнер, що знаходиться поряд з платформою кабіни, містить сервери, системи комунікацій та управління повітряним рухом, джерело безперебійного живлення та інше високотехнологічне обладнання. З введення цієї АДВ у дію, рівень безпеки повітряного руху у небі Кіровограда значно зростає, оскільки її надійне сучасне устаткування надає авіадиспетчеру набагато більш повну і точну інформацію про кожне повітряне судно, ніж це було можливе раніше.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!