Свято фотографії Едуарда Странадка

02.10.13, 12:00
В.Мощинський та Е.Странадко
В.Мощинський та Е.Странадко

На початку тижня в обласній науковій бібліотеці імені Чижевського (Відділ мистецтв) відбулося відкриття ювілейної 50-ї фотовиставки голови правління Національної спілки фотохудожників України, члена Національної спілки журналістів України, Заслуженого працівника культури України Едуарда Странадка «Мереживо часу».

На презентацію завітали фотохудожники, творча інтелігенція, митці й студенти. «Я давно збирав фотоплівки, нещодавно натрапив на знімки, які зробив у 90-х роках минулого століття, і побачив серед них багато гідних для фотовиставки», – зізнався автор. Після презентації відбулася творча зустріч, де Едуард Миколайович презентував електронний фотоальбом «90-ті роки». З ностальгією автор згадував роки, прожиті у Петербурзі, молодість, яку провів на «полях», історію рідного краю – Полтавщини.

Краєзнавчий екскурс у роки війни та розповідь про військовий американський аеродром не залишив байдужим нікого. «Полтава пережила три шоки – битва зі шведами, дислокація американських військово-повітряних сил під час Другої світової війни і приїзд Софі Лорен у 60-тих роках», – жартував митець. Зустріч, як і завжди, пройшла цікаво й захоплююче і кожен, хто прагнув почути Митця, зміг узяти для себе багато повчального – і щодо тіней, і щодо експозиції фото та ще багато такого, що допоможе у фотографії зробити крок до рівня Мистецтва.

„Сучасна бібліотека – це комфортний, обладнаний сучасною технікою ресурсний центр для отримання найрізноманітнішої інформації; для навчання та освіти; для спілкування з друзями; для проведення ділових зустрічей; для участі в культурних заходах. І ми надаємо можливість користувачам насолоджуватися кращими зразками  високого фотомистецтва”,  – зазначила  заступник директора Оксана Ткаченко. Виставка Едуарда Странадка «Мереживо часу» працює у відділі мистецтв протягом місяця. Запрошуємо до перегляду. Вхід – вільний!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!