Школи європейської інтеграції запрошує учасників!

14.10.13, 9:28

Інститут Політичної Освіти спільно з Міжнародним Фондом Відродження та Українською Національною Платформою Форуму Громадянського Суспільства Східного Партнерства оголошують набір учасників до ІІI-ої Школи європейської інтеграції для лідерів громадянського суспільства України.

До участі у Школі запрошуються: лідери різних сегментів громадянського суспільства України (представники правозахисних, екологічних, молодіжних організацій, організацій споживачів, профспілок, професійних об’єднань, бізнес-асоціацій тощо). Учасники Школи отримають теоретичні знання та практичні навики щодо освоєння механізмів, навичок професійної та інституційної спроможності ГО, максимально використовуючи успішний європейський досвід в українських реаліях.

Основні теми які заплановано охопити Школою:
•   Східне партнерство в політиці ЄС та його інструменти для громадських організацій;
•   Стандарти та практики громадської участі в ЄС (лобіювання, громадський контроль, прозорість політики);
•   Розгляд кращих практик громадських кампаній;
•   Проектна діяльність: ініціювання, підготовка  та здійснення проектів. Як користуватися європейськими фондами та іншими міжнародними ресурсами;
•   Як писати Policy paper? Стандарти, вимоги, ефективність впливу;
•   Як організувати ефективну адвокаційну кампанію?

В якості експертів участь в Школі візьмуть кращі вітчизняні та закордонні фахівці в даній царині (з урядового та неурядового сектору). ІІІ Школа європейської інтеграції складатиметься з двох сесій. Передбачено, що в період між сесіями учасниками буде виконуватися домашнє завдання, яке полягатиме у написанні Policy paper або проведенні адвокаційної кампанії на місцевому рівні.  Виконання домашнього завдання є умовою участі в другій сесії Школи.

Орієнтовний час проведення:
Перша сесія – з 31 жовтня по 3 листопада 2013 року.
Друга сесія –  грудень 2013 року.
 
Для участі у Школі необхідно надати:
•   заповнену анкету;
•   резюме (автобіографічні відомості);
•   есе-твір на тему «Моє бачення потреб впровадження в Україні європейських стандартів у сфері, де я працюю» (близько 600 слів);
•   рекомендацію від громадського лідера (ним може бути керівник неурядової організації, науковець, підприємець, священик, місцевий політик тощо). Кандидати можуть також рекомендувати себе самі, відповідно обґрунтовуючи заяву своїми здобутками в громадсько-політичному житті. ІПО буде повідомляти рекомендуючих осіб про фактаж знань та інструментів  з питань європейської інтеграції, якими оволоділи учасники протягом навчання в Школі, виконання ними домашніх завдань.

Остання дата надсилання документів: 20 жовтня 2013 року.

Увага! До участі в конкурсі допускаються тільки ті кандидати, які нададуть Інституту Політичної Освіти до вказаного терміну повний пакет документів. Документи слід надсилати електронною поштою: office@ipo.org.ua з позначкою School2013

На конкурсній основі Інститутом Політичної Освіти  спільно з партнерськими організаціями буде сформована група учасників в кількості 30 чоловік. Учасники навчань забезпечуються навчальними матеріалами, харчуванням, проживанням, відшкодуванням транспортних витрат згідно з умовами організаторів.

Контакти: office@ipo.org.ua, тел: (044) 278-55-16
Координатори:  (096) 131-63-68 (Ірина Чайка),  (067) 276-49-80 (Сергій Богданенко)



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!