Посол Великої Британії Саймон Сміт: Кіровоград - по-справжньому міжнародне місто!

16.10.13, 14:45
Саймон Сміт (фото - О.Гріднєва)
Саймон Сміт (фото - О.Гріднєва)

Днями у Кіровограді побував із візитом Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії та Північної Ірландії в Україні - Саймон Сміт. Під час перебування у нашому місті пан Сміт поспілкувався зі студентами КДПУ ім. Володимира Винниченка, пройшовся центральними вулицями міста та зустрівся із першим заступником голови Кіровоградської обласної адміністрації Віктором Серпокриловим. Наприкінці дня Саймон Сміт та Маргарита Данилко, керівник Спілки Англійської Мови (ESU), що діє в Україні у нашому педагогічному університеті, поспілкувалися із журналістами у прес-клубі.

Під час зустрічі із віце-губернатором Посол йшла мова про залучення інвестицій в економіку регіону, повідомляється на сайті ОДА. Презентуючи позитивну динаміку соціально-економічних показників у розвитку області, Віктор Серпокрилов наголосив, що створення сприятливого інвестиційного клімату на території регіону є одним із пріоритетних напрямків роботи місцевої влади. Він також додав, що Кіровоградська область зацікавлена у поглибленні двосторонніх економічних відносин з країнами Європейського Союзу в соціально-культурній, агропромисловій та туристичній сферах.

У свою чергу, пан Саймон Сміт висловив низку пропозицій щодо можливих напрямків співпраці між Великою Британією і Кіровоградською областю: - Моє основне завдання, як представника влади Великої Британії в Україні полягає в донесені інформації про ситуацію в Україні. Я впевнений, що після почутого сьогодні, британських бізнесменів зможе привабити Кіровоградська область, як потужний об’єкт для інвестицій не тільки в сільськогосподарському секторі, а й в видобувній та переробній галузях.

Пізніше, спілкуючись із журналістами, Саймон Сміт підкреслив, що різні сфери і в промисловості, і у житлово-комунальному господарстві у регіоні можуть бути потенційно привабливим для британських інвесторів. Пана Посла вразило у Кіровограді, який є центром України, різнобарв'я мов - він почув і українську, і російську мову: - Я запитав, чи кажуть тут сербською мовою (маються на увазі сербські переселенці, - прим. авт.), але мені відповіли, що цього вже немає. Це не двомовне, це багатомовне місто, по-справжньому міжнародне.

Крім того, пан Посол зазначив, що у тих студентів педуніверситету, з якими він встиг поспілкуватися, гарна англійська вимова. А відповідаючи на питання Геннадія Рибченкова про майбутній чемпіонат з футболу, пан Посол сказав, що вболіватиме за збірну команду України і вважає, що, без сумніву, вона виграє у матчі проти Сан-Марино!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!