Будьте уважні на вулицях міста, щоб відпочинок був безпечним!

29.10.13, 13:00

У понеділок у школярів розпочалися осінні канікули, а тому вже стало доброю традицією проведення напередодні дитячого відпочинку Днів безпеки дорожнього руху. Працівники Державтоінспекції Кіровоградської області завітали в Кіровоградську гімназію імені Тараса Шевченка аби розповісти третьокласникам як безпечно переходити дорогу.

Основним Правилам дорожнього руху школярів учить класний керівник, майже всі учні знають, що переходити проїзну частину потрібно по зебрі або в місцях, де є світлофори. Проте не кожен дорослий знає, як правильно переходити дорогу коли світлофор не працює, а рухом керує регулювальник. Жестам регулювальника школярів навчав Ігор Самарський, інспектор ДПС. В результаті короткої теорії та пізнавальної практики діти засвоїли основні жести інспектора та самі спробували себе у ролі регулювальника.

«Міліціонери у класі – це нові враження для дітей. Знання та навички на таких уроках  запам’ятовуються швидше ніж зазвичай», - говорить класний керівник 3 класу Тетяна Богдашова.

З переходом на зимовий час школярі повертатимуться додому уже в сутінках, тому, щоб дітей було краще видно на дорозі, інспектори ДАІ подарували школярам світловідбиваючі флікери. За словами Світлани Олійник, інспектора сектору профілактичної роботи УДАІ, ці світловідбиваючі елементи кріпляться на портфелі, сумки або одяг, та дають можливість водіям транспортних засобів заздалегідь побачити дитину на дорозі та знизити швидкість. Таким чином, маленька прикраса на ранці може врятувати дитині життя. Тому інспектори Державтоінспекції радять усім батькам подбати про безпеку своєї дитини.

У свою чергу, дітки також приготували подарунки для інспекторів у вигляді малюнків на тему «Безпека дорожнього руху очима дітей». Маємо надію, що такі зустрічі принесуть необхідні знання і уміння, аби діти відчували себе безпечно на проїзній частині, знали основні Правила дорожнього руху та навчали інших!




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!