«Життя – це рух»

14.11.13, 14:00

 12 листопада у Кіровограді інспектори Державтоінспекції разом з представниками громадської організації «Сучасний погляд» провели акцію «Життя – це рух», аби привернути якнайбільше учасників дорожнього руху до проблеми незрячих пішоходів.

Наталія Севастьянова, учасниця громадської організації, кожного дня стикається з труднощами на дорогах нашого міста. Це і нечемність, неповага до незрячих пішоходів з боку водіїв, незручні місця для паркування біля супермаркетів. Привернути увагу громадськості до проблем, з якими кожного дня мають справу пішоходи з вадами зору, поспілкуватися з водіями а іншими пішоходами, вирішили напередодні Дня незрячих. Світлана Олійник, інспектор сектору профілактичної роботи УДАІ УМВС, наголосила на важливості проведення таких акцій для незрячих пішоходів, і запевнила, що такі заходи будуть проводити постійно, з залученням представників засобів масової інформації, аби якомога більше людей дізналося про проблеми незрячих учасників дорожнього руху.

Під час проведення акції співробітники ДАІ та учасники громадської організації розповсюджують серед водіїв буклети із короткими рекомендаціями, що включають Правила дорожнього руху та підкреслюють особливості сприйняття навколишнього світу і, зокрема, транспортних засобів та об’єктів дорожньої інфраструктури людьми з інвалідністю по зору.

Більшість водіїв, які зупинялися на вимогу інспекторів ДАІ, усвідомлюють проблему людей з вадами зору та намагаються з повагою ставитися до пішоходів з білою тростиною на дорозі. Водії переконані, що на дорозі потрібно бути дуже уважними та обережними, а з незрячими пішоходами уважність повинна бути удвічі більшою.

 Наталія Севастьянова переконана, що навіть такою невеличкою акцією можна привернути увагу громадськості до проблем пішоходів з вадами зору. Вона сподівається, що акція покращить ситуацію на шляхах нашої держави та зробить її безпечнішою для пішоходів-інвалідів по зору. У свою чергу, інспектори ДАІ пообіцяли, що в найближчий час проведуть такі заходи знову, залучивши якнайбільше представників засобів масової інформації. 

Текст, фото - СПР УДАІ Кіровоградської області



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!