Створено туристичний клуб «Мандри» Кіровоградського державного педагогічного університету

24.12.13, 14:00

 Спортивний туризм вже більше 10 років є візитною карткою Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка. Спортивна команда з пішохідного туризму є вже 13-кратним чемпіоном Кіровоградської області. Двічі команда КДПУ посідала призові місця на студентському Чемпіонаті України (ІІ місце у 2002 році в Севастополі, ІІІ місце у 2004 році в Донецьку). Студенти педуніверситету є неодноразовими чемпіонами Кіровоградської області в особистому заліку. Так, випускниця природничо-географічного факультету Юлія Черна – чотириразова чемпіонка Кіровоградської області. На базі команди КДПУ існує збірна команда Кіровоградської області зі спортивного туризму.

В пошані в КДПУ і маршрутний спортивний туризм. За підсумками сезону 2011 року 2 туристські групи КДПУ стали чемпіонами України серед пішохідних походів І та ІІ категорії складності по Карпатах та Криму. 16 студентів стали чемпіонами України (!). У сезоні 2012 року туристська група КДПУ стала другою на Чемпіонаті України з водним походом І категорії складності по річках Синюха та Південний Буг. У 2012 році вперше туристська група КДПУ здійснила похід 4 категорії складності по Західному Кавказу (Росія). В сезоні 2013 року вже 8 туристських груп (більше 60 учасників) вирушили в походи різних категорій складності та видів туризму в Крим, Карпати, по Побужжю, по р. Південний Буг. Чотири походи візьмуть участь у заочному Чемпіонаті України зі спортивних туристських походів. Очікуємо на нові звитяги на чемпіонатах.

 Доцент КДПУ О.В.Колотуха бере участь у складі збірної команди України в міжнародному туристському проекті «Прапор України – на найвищих вершинах світу» - сходження на найвищі вершини в Австралії, Новій Зеландії, на Кавказі, на зимову Говерлу.

На сьогоднішній день спортивним туризмом в КДПУ займається більше 80 студентів з різних факультетів – природничо-географічного, фізичного виховання, іноземних мов, історії та права, фізико-математичного, філологічного, мистецького та близько 10 викладачів. Троє студентів виконали норматив «Кандидата в майстри спорту» зі спортивного туризму. В університеті розвиваються такі види спортивного туризму – пішохідний, водний, велосипедний, гірський, спортивне орієнтування, скелелазіння.

Всі ці передумови зумовили створення такої важливої громадської туристсько-спортивної структури як туристичний клуб Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, для проведення туристсько-спортивної роботи на якісно новому рівні. Адже це не тільки престиж нашого університету, а і всієї Кіровоградської області.

 І ось 19 грудня 2013 року відбулися установчі збори туристичного клубу Кіровоградського державного педагогічного університету, який отримав назву «Мандри». Головою клубу обрано доцента кафедри географії Домаранського А.О. – палкого прихильника водних туристських мандрівок, його заступником – майстра спорту зі спортивного туризму, доцента Колотуху Олександра Васильовича. Обрана Рада клубу у складі 8 осіб. Ректорат КДПУ виділив для роботи клубу посаду інструктора. Чекає клуб на своє окреме приміщення.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!