На Кіровоградщині нагородили кращих легкоатлетів

26.12.13, 9:00
Напередодні Нового року Федерація легкої атлетики Кіровоградської області відзначила кращих легкоатлетів 2013 року. В урочистій церемонії відзначення провідних спортсменів, тренерів та спортивних організацій за підсумками роботи у 2013 році взяли участь голова Кіровоградської обласної ради Микола Ковальчук та Державний тренер України Михайло Медведь.

Микола Ковальчук у вітальному слові подякував спортсменам і їхнім наставникам за вагомий внесок у розвиток спорту та фізичної культури на Кіровоградщині та висловив сподівання, що наших спортсменів чекають і Олімпійські нагороди. За особливі здобутки і вагомий внесок у розвиток легкої атлетики в регіоні голова облради нагородив почесними грамотами, грамотами та подяками облради кращих легкоатлетів, тренерів і суддів.

Державний тренер України Михайло Медведь, нагороджуючи кращих легкоатлетів, зазначив, що в області ще потрібно чимало зробити для того, аби спорт розвивався, росла нова чемпіонська зміна, зберігалися кращі фізкультурні традиції. Він також наголосив, що легкоатлетичне ядро стадіону «Зірка», будівництво якого він проінспектував напередодні, рухається швидкими темпами, і, безумовно, тільки примножить здобутки наших спортсменів.

Президент ФЛАКО Геннадій Заболотний, вітаючи спортсменів із заслуженими нагородами, відзначив, що спортивна спільнота Кіровоградщини - це колектив ентузіастів та однодумців, і висловив упевненість, що на виконання Меморандуму про розвиток фізичної культури і спорту між облдержадміністрацією і ФЛАКО, спільними зусиллями влади і громади області ми збережемо спортивну славу регіону.

Цього року звання кращих легкоатлетів року у номінації «Дорослі» отримали Денис Тесленко (МС, ІІ місце Чемпіонату України з бігу на 400м з бар’єрами), Марія Опря (МС,VI місце Чемпіонату України з бігу на 400м з бар’єрами) та Вікторія Маруценко (КМС, VI місце Чемпіонату України з бігу на 3000 м з перешкодами). Заслужену перемогу у номінації «Молодь» здобув Анатолій Бондаренко (МС, І місце Чемпіонату України серед молоді з стрибків у висоту), Олександр Шелест ( МС, І місце Чемпіонату України серед молоді з бігу на 1500м) та Дмитро Капінус (КМС, І місце Чемпіонату України з напівмарафону). Сертифікати переможців у категорії юніори вручили Тетяні Мельник (КМС, І місце Чемпіонату України серед юніорів), Анатолію Бондаренко (І розряд, І місце Чемпіонату України з напівмарафону) та Юлії Фірсовій (КМС, 5 місце Чемпіонату України серед юніорів). Серед юнаків кращими стали Артем Таран (І розряд, І місце Чемпіонату України серед юнаків з бігу на 1500м), Яна Качур (КМС, І місце Чемпіонату України серед юнаків з бігу на 400м, 200м) та Ілона Заіка (І розряд, ІІІ місце Чемпіонату України серед юнаків з бігу на 2000м з перешкодами).

Кращими тренерами за підсумками змагань 2013 року визнано Геннадія Здітовецького, Володимира Абраменка та Вадима Приймака.
Краще суддівство у змаганнях 2013 року забезпечили Вячеслав Нищеменко, Володимир Політовський, Тетяна Соломко, Павло Вікторович Армашов, Олег Соколовський, Наталя Абраменко, Олена Тесленко. За плідну співпрацю та сприяння розвитку легкої атлетики в області виконком ФЛАКО виніс подяки керівництву області та партнерам федерації, які активно долучаються до формування чемпіонського ядра спортивної Кіровоградщини!

автор - Олена Карабаза


Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!