У Кіровоградcькому прес-клубі представили календар «Легкоатлетична слава Кіровоградщини»

07.03.14, 10:00

Днями у Кіровоградському прес-клубі відбулася прес-конференція представників Федерації легкої атлетики Кіровоградської області з метою презентації календаря «Легкоатлетична слава Кіровоградщини», проте нею справа не обмежилася.

Учасники прес-конференції – голова ФЛАКО Геннадій Заболотний, старший тренер області Володимир Абраменко та одні з кращих спортсменів-легкоатлетів 2013 року Дмитро Яковенко та Вікторія Маруценко розповіли про здобутки минулого сезону, плани на майбутнє, обговорили стан справ в легкій атлетиці в нашому регіоні.  «Не просто в такий час презентувати, але цією подією ми хочемо внести деякого позитиву в наше життя», – наголосив Геннадій Заболотний.

За його словами, календар видано під егідою Федерації легкої атлетики Кіровоградської області за підтримки «Приватбанку» та сприяння департаменту освіти та науки Кіровоградської облдержадміністрації, головною метою якого є популяризація спорту, зокрема легкої атлетики та здорового способу життя в регіоні серед дітей та молоді.

Сам календар, який вийшов накладом 1000 екземплярів, створений за даними рейтингу кращих легкоатлетів 2013 року. Він розповсюджуватиметься в районах та обласному центрі серед спортивних та загальноосвітніх шкіл, закладів, де навчаються наші провідні легкоатлети, серед їхніх родичів. І це за словами ініціаторів його створення, буде ефективною рекламою для залучення нових бажаючих займатися в легкоатлетичних секціях міста та області.


«Незважаючи ні на що, всі проекти, які ми започаткували минулого року з ФК «Зірка» та іншими партнерами будемо виконувати надалі. Продовжується будівництво легкоатлетичного ядра, готуємося нинішнього року прийняти в Кіровограді заплановані чемпіонати України» , - впевнений голова обласної федерації.

Володимир Абраменко акцентував увагу на тому, що метою створення календаря було також намагання познайомити людей із тими представниками королеви спорту, які прославляють наш край на національному та міжнародному рівнях: «Не лише спортсменів інших видів спорту повинні впізнавати, а й наших атлетів кіровоградці та жителі області мають знати та поважати. Великі надії керівництво обласної федерації покладає на нинішній рік, зокрема на участь у міжнародних стартах. Двоє представників королеви спорту з Кіровоградщини претендують на участь в Юнацьких Олімпійських іграх – гайворончанка Яна Качур та кіровоградка Анастасія Думчева. Мінімальні шанси на участь в юніорському Чемпіонаті світу має Тетяна Мельник із Олександрівки, проте вірю, що їй це вдасться. Серед чоловіків сподіваюся, зможуть потрапити на липневий командний чемпіонат Європи та серпневий чемпіонат Європи Денис Тесленко та Дмитро Яковенко».

Зупинилися учасники прес-конференції і на проблемах, що не дозволяють демонструвати високі результати саме в дорослому спорті. Якщо серед юнаків та юніорів збірна Кіровоградщини тримається в середині національного рейтингу, то в дорослому спорті – одне з останніх. На це є об’єктивні причини: місцеві таланти, не маючи змоги прогресувати через відсутність належного фінансування, сучасної інфраструктури, або завершують кар’єру, або пристають на пропозиції інших областей та виступають у складі регіонів, які дають їм необхідні умови і тим самим створюють конкуренцію нашим легкоатлетам. Проте останнім часом, ситуація має тенденцію на покращення. Вже нинішнього року на зимовому чемпіонаті України в Сумах команда Кіровоградщини посіла 9 місце, є передумови для подальшого покращення результатів. Саме над вирішенням проблем, які гальмують розвиток легкої атлетики, наразі і займається керівництво ФЛАКО.

текст і фото - Євген Савранський, портал "Гречка"



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!