У Кіровограді презентують книгу Юрія Матівоса “Тарасові шляхи Приінгулля”

14.03.14, 11:00

20 березня о 16.00 у відділі краєзнавства обласної бібліотеки ім. Д.І.Чижевського  відбудеться презентація книги Юрія Матівоса “Тарасові шляхи Приінгулля”.

Тарас Григорович Шевченко є постаттю, яка об'єднує українців в Україні і за кордоном, яка консолідує українську націю... Сьогодні збереження культурних та історичних традицій, духовних цінностей безпосередньо пов'язане з ім'ям Тараса Шевченка. Не злічити дарунків, що їх підносять ювіляру його шанувальники в усіх куточках України та далекого і близького зарубіжжя.  Серед них, звичайно ж, і мешканці нашого краю, який віднесено до Шевченківських місць.

У кіровоградському видавництві “Код” була видана книга  «Тарасові шляхи Приінгулля». Це серія науково-публіцистичних нарисів про перебування Тараса Шевченка на землях теперішньої Кіровоградщини, про зв’язок відомих постатей вітчизняної та світової історії, культури, літератури, що торкнулися Шевченкової долі, його творчості, з Приінгульським краєм.

До видання доклали творчих зусиль багато людей, для кого Тарас Шевченко є не тільки геніальним поетом і художником, а й виміром патріотизму, любові до рідної землі та її народу. Це, насамперед, редактор видання,голова правління Кіровоградської обласної спілки письменників України Василь Бондар;  кандидат історичних наук, доцент Кіровоградського державного педагогічного університету ім.В.Винниченка Сергій Шевченко.

Окреме слово – про заключний розділ книжки: «У вінок пам’яті Кобзареві». Одну частину його склали репродукції мистецьких творів провідних художників області – Миколи Бондаренка, Анатолія Дворського, Олександра Логвинюка, Фелікса Полонського, Галини Руденко, Ігоря Смичека, Володимира Федорова. Митці відтворили безсмертний образ народного поета у художніх полотнах.

Віддали шану великому Кобзареві місцеві прозаїки і поети – члени обласної організації Національної спілки письменників України: нарис Василя Бондаря, вірші Володимира Могилюка, Антоніни Корінь, Олени Журливої, Володимира Шурапова. Також доповнюють видання прізвища лауреатів Національної премії імені Тараса Шевченка, які стосуються нашого Шевченкового краю.

Захід відбудеться у відділі краєзнавства (ІІІ поверх) обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського за адресою: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24.

Вхід  - вільний!




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!