Краса врятує світ!

01.04.14, 12:31

 

 Стало вже гарною традицією напередодні Світлого Христового Воскресіння зустрічатися з учнями Кіровоградського колегіуму. Кіровоградський обласний художній музей на запрошення Маргарити Миколаївни Борисової - заступника по виховній роботі «Кіровоградського колегіуму спеціалізованого загальноосвітнього навчального закладу І-III ступенів - дошкільного навчального закладу – центру естетичного виховання» декілька років поспіль проводить мистецьку акцію. В рамках «Тижня предметів естетичного циклу» проводяться тематичні пересувні виставки, які знайомлять учнів колегіуму з творчістю художників – земляків; майстер-класи по виготовленню крапанок та писанок тощо.

  З 17 по 21 березня 2014 року Кіровоградським обласним художнім музеєм у співпраці з кафедрою «Дизайну» Кіровоградського інституту регіонального управління та економіки Університету сучасних знань було проведено пересувну виставку студентських робіт: «Жанри в образотворчому мистецтві», де учні мали можливість переглянути роботи студентів, виконані в різних техніках, а також дизайнерські проекти.

На відкриття виставки 17 березня 2014 року були запрошені учні одиннадцятих класів, які мали можливіть не тільки переглянути виставку,  а й прослухати екскурсію, яку проводили наукові співробітники музею спільно з студентами. Учні ставили запитання авторам робіт: студентці ІІ-го курсу Анні Середюк та студенту ІУ-го курсу Сухотерну Олександру. Дану виставку протягом тижня  переглянули учні усіх класів. Цікавим фактом було й те, що екскурсії проводили юні екскурсоводи 7-х та 8-х класів.

19 березня 2014 року було проведено два уроки писанкарства для учнів 5-х та 7-х класів. Порадувало й те, що багато тих, хто не першій рік є учасником спільного мистецького заходу, знають символіку та семантику, мають певні навички у написанні писанок.

На завершення мистецької акції студент ІІІ курсу Влад Недвига виконав портрет учениці 7-го класу Аліни, який він  потім радо подарував.

Завершився мистецький тиждень. На згадку залишилися позитивні емоції, віра у світле та добре, переконання у тому, що краса врятує світ!

   Олена Степанок – завідуюча відділу науково-просвітницької роботи

  Кіровоградського обласного художнього музею




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!