​Гарденотерапію практикують у Кіровограді

28.04.14, 10:30

Гарденотерапія – це англійське слово, що означає garden – сад, рослини і терапія – лікування, тобто лікування садом, рослинами. Цей особливий напрям психосоціальної, трудової та педагогічної реабілітації за допомогою заохочення дітей до роботи з рослинами застосували у комунальному закладі «Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів Кіровської районної у м. Кіровограді ради».

Такій вид діяльності має яскраво виражену психотерапевтичну спрямованість, що дозволяє використовувати його при корекції поведінкових і емоційних розладів. Працюючи з рослинами, дитина відчуває себе часткою прекрасної природи, дбає про неї, що, в свою чергу, буде мати позитивний вплив на процес соціалізації та адаптації особливої дитини. Доглядаючи за квітами, діти долають замкненість, невпевненість в собі та просто радіють життю. Саме цей момент є дуже важливим в реабілітації.

Завдяки небайдужім людям – ТОВ «Ландшафтна майстерня «Пан Тюльпан»» і особисто Мирославі Курцевій та Юрію Медведенко, «маленькі садівники» вже декілька тижнів висаджують насіння квітів, доглядають розсадою. «Під час занять з «Гарденотерапії» вони отримують багато позитивних емоцій та збагачують свої уявлення про навколишній світ, також формуються такі якості особистості як працелюбність, наполегливість, охайність», - розказує Анна Заботкіна – директор Центру.

«Ми запрошуємо до співпраці креативну молодь, яка знається на ландшафтному дизайні, для проведення цікавих та захопливих занять з гарденотерапії! А підлітків з обмеженими можливостями - на заняття з догляду за рослинами, адже це, можливо, надасть їм поштовх для вибору цікавої професії. Запрошуємо долучитися до нас і людей, які можуть допомогти садовим інвентарем, квітниковими горщиками, саджанцями, виробами для ландшафтного дизайну! Приходьте, прийміть участь у цих заняттях та отримайте з нами багато яскравих вражень!»

Центр - вул. Бєляєва 72, біля ЗОШ №13



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!