Курси української мови: Приємний фінал!

30.04.14, 10:00

Сім місяців тривали в Кіровограді перші безкоштовні курси української мови, оголошені в рамках ініціативи Всеукраїнського комітету захисту української мови. З півсотні бажаючих зібрали у жовтні минулого року. До отримання сертифікати про закінчення курсів дійшло 25 наполегливих кіровоградців. Це і пенсіонери, і школярі, і росіяни, і українці. Цими людьми рухало щире прагнення вивчити мову, читати й грамотно писати українською. Викладачі учнями задоволені – за цей час всі стали друзями, однодумцями.

Ідею курсів відразу підтримав народний депутат України Андрій Табалов та допоміг проекту відбутися. Він привітав випускників курсів та побажав наполегливості у вивченні мов. Адже кожна мова розширює світогляд. Керівник інформаційно-аналітичного центру «Перевесло» (тут працювали курси) Сергій Михальонок подякував за підтримку народному депутату України Андрію Табалову. Депутат підкреслив: «Ніхто не знав, чи піде така ініціатива. Проте вона випередила пробудження каїни, народу, національної свідомості. Курси перезнайомили багатьох людей та здружили міста. Говорити українською стало потребою людей різних поколінь».

Організатори курсів запевнили, що 1 вересня оголосять новий набір – запит є. А поки запропонували спілкуватися навколо кіно. Тож запрошують кожної суботи на 16-ту годину до ІАЦ «Перевесло» на перегляд та обговорення фільмів «зроблено в Україні». Звісно, дискутуватимуть українською.

джерело: Прес-служба народного депутата України Андрія Табалова



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!