Дивосвіт Софії - у Малій Галереї Кіровоградського обласного художнього музею

05.07.14, 10:30

У Малій Галереї Кіровоградського обласного художнього музею - відділі підліткового читання та інформаційно – консультативних послуг користувачам Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей імені А. Гайдара відкрито персональну виставку вихованки народної студії образотворчого мистецтва «Соняшник» Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості Софії Поливоди «Дивосвіт Софії».

Софія Поливода народилася 23 грудня 2000 року. В цьому році закінчила 7 клас НВО ЗОШ І-ІІІ ступенів №18.

Софія є активною учасницею міжнародних, всеукраїнських, обласних виставок, конкурсів та фестивалів. Ставала неодноразовою дипломанткою: дитячого Міжнародного фестивалю мистецтв «Таланти ІІІ тисячоліття», м. Харків (2011), фестивалю Христового міста «Вгору серця» та міжнародного конкурсу «Для Бога я створю найкраще», м. Надвірна, м. Івано - Франківськ (2012, 2013), виставки - конкурсу декоративно - ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край», м. Київ (2010, 2011), Всеукраїнського фестивалюдитячої та юнацької творчості, присвяченого Всесвітньому Дню Землі, м. Кіровоград (2011) та ін.

Чималий список нагород є у юної художниці: головна медаль переможниці Міжнародного конкурсу «Різдвяна казка» Тракайського замку, Литва (2012), медаль переможниці міжнародної виставки дитячої творчості Лідіца, Чехія (2013) та ін.

Разом з вихованцями студії Софія Поливода була багаторазовою учасницею виставок, мистецьких конкурсів та акцій, що відкривалися та проходили в стінах Кіровоградського обласного художнього музею, зокрема: мистецької акції «Весняний пленер» (2011 та 2012), обласного конкурсу на кращий мистецький твір, присвячений проведенню в Україні Чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012», виставки «Новорічне диво» (2011), виставки «Янголи з нами» (2013) та ін.

Знаковим є те, що Софія з 2008 року, коли Кіровоградський обласний художній музей приєднався до Міжнародної акції «Ніч музеїв», присвяченої Міжнародному дню музеїв, вперше завітала в музей та стала активною учасницею акції. І самепершу персональну виставку Софії Поливоди в Кіровоградському обласному художньому музеї було відкрито 17 травня 2014 року в рамках проведення Х Міжнародної акції «Ніч музеїв».

На виставці «Дивосвіт Софії», що відкрилася у Малій галереї Кіровоградського обласного художнього музею, представлено 11 творів образотворчого мистецтва, які були створені протягом 10 років.

Окрім улюбленого заняття з образотворчого мистецтва, Софія цікавиться міфологією, історією, любить природу, захоплюється переглядом пригодницьких стрічок і читанням книг та разом з батьками багато подорожує.

Олена Степанок – завідуюча відділом науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!