Виставка ​«Відблиск ери» з нагоди Всесвітнього дня НЛО

08.07.14, 12:00

Днями у Кіровоградському обласному художньому музеї - з нагоди Всесвітнього дня НЛО та Дня уфолога - було розгорнуто експозицію «Відблиск ери» кіровоградського художника Віталія Колесніченка. В своїй творчій праці Віталій Семенович завжди цікавився темою космосу, міжпланетних польотів, НЛО, прибульців з іншої планети. Вже з 1995 року почав робити ескізи, етюди та написав декілька картин на цю тему. Результатом багаторічної праці стала виставка живописних та графічних творів «Якою бачить Планету - Х Віталій Колесніченко».

В експозиції «Відблиск ери» із фондів Кіровоградського обласного художнього музею представлено такі твори як: «Планета Х» (2004), «Відблиск ери» (2007), «Планета Х. Їхне житло» (2005) та «Планета Х. Марево» (2008). Знову через 8 років у відвідувачів обласного художнього музею з’явилась можливість дізнатись, якою уявляє незвідану Планету-Х Віталій Колесніченко.
Кілька слів про житття художника. Віталій Семенович Колесніченко народився 18 грудня 1933 року в смт Новоархангельську. З дитинства Віталій відчув потяг до малювання, у підлітковому віці відвідував студію образотворчого мистецтва. Після демобілізації зі збройних сил СРСР у 1956 році працював у Новоархангельському районному будинку культури художником - оформлювачем, завідуючим художньою майстернею, згодом, методистом з образотворчого мистецтва районного відділу культури, був керівником студії образотворчого мистецтва. У 1966 році з відзнакою закінчив Львівський поліграфічний інститут імені Івана Федорова. З 1971 по 1976 рік працював архітектором Новоархангельського району. У 1976 році був переведений в місто Кіровоград на посаду художника в обласну газету «Кіровоградська правда», де пропрацював до 2001 року.
Віталій Семенович є членом Національної спілки журналістів України, лауреатом премії імені Ю. Яновського (1987 р.). В 1988 році за багаторічну активну роботу в галузі журналістики, особистий внесок в художньо-поліграфічне оформлення газети «Кіровоградська правда» був нагороджений Грамотою Президії Верховної Ради УРСР, а також багатьма грамотами та відзнаками.

З 1974 року Віталій Колесніченко розпочав виставкову діяльність, прийнявши участь у республіканській художній виставці (м. Київ), за підсумками якої був нагороджений грамотою Міністерства культури УРСР. В 1975 році в Новоархангельському кінотеатрі «Україна» відбулася його перша персональна виставка акварелей «Карпатські враження».

У місті Кіровограді вперше свої твори Віталій Семенович експонував на обласній виставці приуроченій 30-річчю звільнення міста Кіровограда від німецько - фашистських загарбників. Далі, як продовження близької та хвилюючої теми Великої Вітчизняної війни Віталієм Колесніченком у художньому салоні м. Кіровограда було відкрито дві персональні виставки до 40-річчя та 50-річчя Перемоги. З 2006 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відбулося багато заходів за участю Віталія Семеновича Колесніченка. Також було відкрито три персональні виставки: «Якою бачить Планету - Х Віталій Колесніченко» (2 квітня 2006 року), виставка приурочена до Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів (11 квітня 2008 року) та ювілейну виставку творів «Мистецьке розмаїття» до 80-річчя від дня народження (20 грудня 2013 року).

автор - Олена Степанок – завідуюча відділом науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!