"Українська примадонна" в обласному художньому музеї

26.07.14, 12:00

У Кіровоградському обласному художньому музеї відкрилась експозиція «Українська примадонна» до 160-річчя від дня народження Марії Костянтинівни Заньковецької (1854-1934). Про це пише сайт "Новини Кіровоградщини".

В експозиції обласного художнього музею, присвяченій 160-річчю від дня народження Марії Костянтинівни, представлено репродукцію портрету Марії Заньковецької, написаного нашим земляком, нащадком славних діячів української сцени Дмитра Вертепова-Гайдамаки та Юлії Шостаківської, народним художником СРСР, одним з основоположників «суворого» стилю в мистецтві Петром Павловичем Оссовським (1925 р.н.).
Даний портрет, що є одним із кращих портретів легендарної актриси, був подарований художником Будинку-музею Марії Заньковецької - філії Державного музею театрального, музичного та кіномистецтва України в день відкриття експозиції 29 вересня 1989 року.
Саме співробітники Будинку-музею Марії Заньковецької звернулися до Петра Оссовського з проханням написати парадний портрет великої актриси. Що із задоволенням і зробив наш видатний земляк та на картині написав: «Памяти Марии Константиновны Заньковецкой, доброму другу моего деда Дмитрия Гайдамаки с глубоким почтением к её светлому таланту».
Також в експозиції представлено картини відомого кіровоградського художника Володимира Федорова (1920-1986) «Л. Толстой у М. Заньковецької» (1951) та «Корифеї українського театру» (1976).



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!