У кіровоградських безхатченків з’явилася своя їдальня

28.07.14, 15:00

Кіровоградська молодь із громадської організації «Милосердя» вже півтора року опікується безхатченками. Сьогодні ж волонтери на чолі з Володимиром Лєбєдєвим відкрили для своїх підопічних по вулиці Преображенській, 37 літню їдальню, збудовану власними силами.

фото - Рідний Кіровоград
фото - Рідний Кіровоград
Добра справа об"єднала представників різних релігійних конфесій - протестантів, римо-католиків, православних, пише "Рідний Кіровоград". Годували безхатченків тут і раніше, в самому приміщенні організації. Тут же вони мають можливість скупатися, поголитися і навіть постригтися.
фото - Рідний Кіровоград
фото - Рідний Кіровоград
Щонеділі волонтери годують в середньому 50 чоловік. Більшість приходять сюди самі. Але є серед підшефних і неходячі, яким доставляють їжу в різні мікрорайони міста. Подвір’я, на якому звели "літник", на кілька господарів. Але заступник голови ГО «Милосердя» Марк Вітряченко каже, що сусіди не проти таких відвідувачів, ставляться до діяльності волонтерів з розумінням.

У неділю безхатченків частували картоплею, салатом з помідорів, маринованими грибами та бутербродами з паштетом. Без молитви і дяки Господу за хліб насущний тут їсти не починають. Контингент збирається, не зважаючи на однаковий соціальний статус, різний за характером. Дехто пробував буянити і з’ясовувати стосунки з іншими, але волонтерам вдається знаходити спільну мову з усіма.

фото - Рідний Кіровоград
фото - Рідний Кіровоград
Як пише сайт "Акула", волонтери є віруючими людьми, це переважно молодь. І вважаючи, що проблема безхатченків є спільною для всіх, допомагають їм як можуть. Зокрема, щовихідні активісти "Милосердя" готують обіди для безпритульних, а також розвозять їжу в місця їхнього проживання: кіровоградські смітники, теплотраси. Окрім цього, волонтери допомагають безпритульним привести себе в порядок: помитись, підстригтись, випрати одяг. Також "Милосердя" співпрацює з громадською організацією "Нове покоління", що допомагає направити цих безхатьків до реабілітаційних центрів.
фото - Акула-Медіа
фото - Акула-Медіа
Загалом на будівництво їдальні пішло близько 10 тисяч гривень. За рахунок власних внесків та благодійних пожертв будівництво вдалось здійснити. Годують безхатченків щонеділі з 13.00 до 18.00. Вцілому на один обід витрачається близько 400-500 гривень. Цікаво, що допомагати в імпровізований центр для безхатченків приходять віруючі різних церков: протестантської, православної, католицької. Усіх їх об'єднує бажання допомогти безхатченкам.
фото - Акула-Медіа
фото - Акула-Медіа
Варто зазначити, що обідові обов'язково передує молитва. Кожен молиться як уміє. Марк Вітряченко, волонтер "Милосердя" розповів, що після спорудження їдальні також в планах ремонт будинку, у якому допомагають безхатченкам. Усі охочі можуть допомогти волонтерам зв'язавшись з Володимиром Лєбєдєвим за телефоном: 099 365 93 34, або написати у групу "Милосердя" у соціальній мережі.




  • фото - Рідний Кіровоград
  • фото - Рідний Кіровоград
  • фото - Рідний Кіровоград
  • фото - Рідний Кіровоград
  • фото - Рідний Кіровоград
  • фото - Акула-Медіа
  • фото - Акула-Медіа
  • фото - Акула-Медіа
  • фото - Акула-Медіа
  • фото - Акула-Медіа

Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!