​Безпеці на дорозі у Кіровограді вчать із садочку

03.11.14, 16:00

Робота з дітьми – один з найважливіших напрямів діяльності Державтоінспекції Кіровоградщини. Від того, настільки добре дітки знають і дотримуються Правил безпечної поведінки на дорозі, залежить їх життя та здоров’я. Прищеплювати культуру поведінки при рухові у громадському транспорті, на вулиці, у дворі, при переході проїзної частини необхідно з самого раннього дитинства.

Ольга Волок із вихованцями дитячого садку
Ольга Волок із вихованцями дитячого садку
Саме тому днями працівники ДАІ побували в гостях у вихованців дитячого садочка «Супутник». Головна мета візиту – формування у малюків культури поведінки на дорозі, виховання покоління майбутніх законослухняних водіїв та пішоходів, зниження дитячого дорожньо-транспортного травматизму. Уроки безпеки включають в себе як пізнавальну, так і ігрову частини. Малята уважно слухали повчальні розповіді працівників ДАІ, та охоче відповідали на запитання вікторини. Особливо пожвавішали під час презентації творчого конкурсу «Мій друг – світлофор», малюнки підготували спеціально для працівників ДАІ. За свою творчість діти отримали подарунки – куточок безпеки дорожнього руху, за допомогою якого вивчатимуть основні ази дорожньої грамоти.

Начальник сектору профілактичної роботи Ольга Волок вручила малятам книжечки «Правила дорожні пам’ятай завжди!» та нагадала, що в темний час доби необхідно користуватися світловідбиваючими елементами, які кріпляться на портфелі, сумки або одяг, та дають можливість водіям транспортних засобів заздалегідь побачити дитину на дорозі та знизити швидкість. Таким чином, маленька прикраса на ранці може врятувати дитині життя. Тому інспектори Державтоінспекції радять усім батькам подбати про безпеку своєї дитини.

З особливим захопленням вихованці розглядали справжнього інспектора дорожньо-патрульної служби, який продемонстрував малечі основні жести регулювальника. Хотілося б вірити, що в житті юних пішоходів не буде місця для печалі. Дотримуючись Правил дорожнього руху вони досягнуть великих життєвих вершин. Зайвий раз хочеться нагадати батькам, учителям та водіям, що тільки разом ми зможемо відвернути біду від наших дітей. Саме своїм прикладом вихованої поведінки на проїзній частині ми прищепимо малечі ази культури і навчимо її бути зразковим учасником дорожнього руху.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!