Галичина аплодувала кіровоградському ансамблю «Час Пік»

20.11.14, 10:00

Кіровоградський народний художній колектив ансамбль сучасної хореографії «Час Пік», який працює в обласному центрі дитячої та юнацької творчості, гідно захистив честь танцювальної столиці України у Львові – на Третьому міжнародному конкурсі сучасного хореографічного мистецтва «Superdance-2014».

Ансамбль "Час Пік"
Ансамбль "Час Пік"
Фестиваль відбувався у рамках святкування 75-річчя функціонування позашкільної освіти Львівщини та 30-річчя діяльності Центру творчості дітей та юнацтва Галичини. Втім, програма фестивалю включала не лише конкурсний перегляд, але й Всеукраїнську науково-практичну конференцію та всеукраїнський семінар із сучасної хореографії. В обох заходах керівник колективу «Час Піку» Ірина Мурована взяла активну участь і обговорила з колегами виховний та мистецький вплив сучасного хореографічного мистецтва на розвиток творчих здібностей молоді.

- Конференції такого рівня, присвячені проблемам розвитку хореографічного мистецтва, є для мене унікальною можливістю долучитись до обговорення проблемних питань сучасного світу танцю, - говорить пані Мурована.

Повертаючись до конкурсної програми, в якій так добре виступили кіровоградців, то загалом участь у фестивалі взяли майже півсотні хореографічних колективів майже з усіх областей України. У старшій віковій категорії конкурентами «Час Піку» були студенти кафедри режисури та хореографії Львівського національного університету ім. Івана Франка і кафедри хореографії Рівненського державного гуманітарного університету, а також учні школи Влада Ями та народні хореографічні ансамблі.

Втім, артисти ансамблю «Час Пік» не розгубилися і вразили членів поважного журі своїм професійним рівнем підготовки, високою майстерністю та унікальною артистичністю. У конкурсній програмі «джаз-танець» кіровоградський колектив став лауреатом І, ІІ та ІІІ ступенів, а у програмі «модерн танець» отримав Гран-прі конкурсу. Окремою відзнакою «За професійну майстерність та високий рівень підготовки хореографічного колективу» нагороджено Ірину Муровану.

Автор - Ликова Я. В., методист Кіровоградського обласного ЦДЮТ



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!