Новий конкурс «Духовне небо» дарує шанс талановитим дітям

22.11.14, 10:00

Щоб відродити духовність та залучити школярів Кіровоградщини до творчості, у нашій області пройшовновий конкурс «Духовне небо», організованийобласним центром дитячої та юнацької творчості. Втім, ініціатива заходу належить Кіровоградській єпархії української православної церкви, зокрема отцю Сергію, а тривало дійство у приміщенні філармонії за сприяння міського управління освіти.

Взяти участь у конкурсі мали змогу діти віком від шести до 18 років із різних шкіл міста та області. Найбільш активними виявилися вихованці шкіл №33, №34, №14 та гімназії імені Шевченка, а також міського Центру дитячої та юнацької творчості. Не залишилися в стороні і учні шкіл №20, №4, №35, №6, №30 та №31, не кажучи вже про школу першого ступеню «Мрія» та гімназію № 9. Конкурсанти малювали, робили фото, писали твори та створювали мультимедійні проекти. У кожній із номінацій та віковій категорії журі визначило переможців, але автори найкреативніших робіт, які зацікавили журі своєю оригінальністю, були відмічені окремими відзнаками!

«Учасники конкурсу – надзвичайно талановиті діти нашого міста. Працювати конкурсній комісії було складно,бо незалежно від номінації кожна робота несла лише позитивні емоції,але переможці вже відомі і це гідні та найкращі юні кіровоградці. Після перегляду всіх робіт,я впевнилась ще раз в тому, що сьогодні просто необхідно пропагувати кращі духовнітрадиції нашого країни тазаохочувати наших дітей висвітлюватипобудову єдиної, могутньої та процвітаючої України», зазначила директор Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості Ганна Суркова.

Заключний захід конкурсу – гала-концерт, - відбувся в обласній філармонії 20 листопада. Саме під час нього були нагороджені переможці, лауреати та всі учасники. Навіть глядачі пішли по домівках духовно окрилені, бо на сцені дарували свою творчість кращі з найкращих –Народний хореографічний ансамбль «Росинка», Зразкова студія сучасної естрадної пісні «Вікторія», Зразкова студія вокального мистецтва «Антарес», Народний колектив сучасної хореографії «Час Пік» та ТО молодіжний клуб «Імідж».

У своєму розвитку індивідуальна і суспільна свідомість опосередковують одна одну: кожна дитинарозвиває свою свідомість через творче осягнення духовних надбань минулих поколінь і сучасності, а розвиток духовності людства здійснюється через індивідуальні досягнення, духовні відкриття окремих особистостей. Тож маємо надію, що всі учасники конкурсу та гала-концерту стануть ластівками у початку духовногозцілення нашої нації, пише Світлана Коропалова, незмінний речник обласного центру дитячої та юнацької творчості




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!