Меморіальна дошка загиблому герою Анатолію Бузуляку

01.12.14, 18:00

Днями у селі Високі Байраки Кіровоградського району на приміщенні місцевої школи відкрили меморіальну дошку земляку, учаснику АТО, який загинув під містом Сніжне Донецької області, Анатолію Бузуляку. Фінансово підтримав ініціативу своїх земляків народний депутат України Станіслав Березкін, який родом із Високих Байраків.

29 листопада Анатолію виповнилося б 28 років. Він народився у Високих Байраках, згодом родина переїхала до Іванівки Кіровоградського району. У 2009 році Анатолій закінчив природничо-географічний факультет КДПУ ім. В. Винниченка, а вже у жовтні того ж року присягнув на вірність Українському народу, ставши військовослужбовцем 3-го окремого полку спеціального призначення. Навесні хлопець збирався одружитися – з коханою Людмилою він зустрічався п’ять років. Проте неоголошена війна покликала Анатолія на Схід, тому весілля довелося відкласти до наступної весни. Весни, до якої він не дожив.

Сьогодні почесну варту біля меморіальної дошки несе найкращий друг Анатолія Віталій Кравець – разом вони служили у військовій частині, разом із ним він був до останнього подиху. Віталій підтримує маму Толі, Галину Дмитрівну, як може, хоча й сам тамує скупі чоловічі сльози.

‒ Жити в часи війни – це найстрашніше, що може випасти на долю людини. Сьогодні українці стоять перед військовою загрозою Росії, відстоюючи незалежність і єдність нашої країни. Ті, хто першим піднімає прапор, хто першим віддає життя, вони завжди чесніші, сміливіші. Таким є наш земляк Анатолій Бузуляк. Я висловлюю слова глибокої поваги мамі Галині Дмитрівні, слова вдячності землякам, які бережуть пам'ять про наших героїв. Сьогодні українці повинні захищати свою державу і пам’ятати тих, хто став героєм. Допоки українська земля і українські матері будуть народжувати таких синів як Анатолій, ми будемо незалежні, ‒ переконаний народний депутат України Станіслав Березкін.

Під час відкриття меморіальної дошки згадували про Анатолія його однокласники, однокурсники, побратими, сусіди, вчителі. «Як можна було не любити таку дитину, як Толя? Він ріс ласкавою і доброю дитиною, хай земля йому буде пухом», ‒ згадує його сусідка, вихователька дитячого садочка Катерина Халмедова. За словами класного керівника Анатолія, Алли Олексіївни Воловик, меморіальна дошка на честь героя АТО встановлена на школі не даремно, адже вона нагадуватиме підростаючому поколінню про ціну миру і про те, що новітніх героїв не можна забувати!...



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!