Коротко про війну: Новий фільм зняли у Кіровограді

15.12.14, 18:00

Минулого тижня творче об'єднання "Toduald" презентувало у Кіровограді власну короткометражку. Сюжет - один із боїв за визволення Кіровограда. Працювали над зйомкою рівно 7 днів (не враховуючи написання сценарію і монтаж), а в короткометражці використовували новітні "кіношні фінти".

"Сам внутрішній сюжет, діалоги придумали самостійно. Із фактів взяли просування військ геерала Шумілова в жовтні 1943 року в сторону Кіровограда.Вони пройшли від Запоріжжя до Кіровоградської області 30 км. Про ці криваві й масштабні битви немає ніяких документів. Одну із битв ми і вирішили екранізувати: військові виконують наказ знищувати невеликі групи та ар'єргарди німецьких військ. В середині цієї сюжетної лінії є іще одна головна - спілкування з НКВДшником Кузьмичем і рядовим Степаном, які говорять про повернення додому" - говорить режисер короткометражки Вітольд Лунтовський.

За його словами, саме цю тему обрали через актуальність. Головне повідомлення, що крізь кадри хочуть передати глядачеві, аби кожен військовий повернувся, щоб не сталось. Переслідували організатори й благодійну мету - частину отриманих під час презентації коштів передадуть бійцям в АТО, пише сайт "Гречка".

В зйомці короткометражки допомагав режисерам і учасник АТО Сергій Бородай. Він є бійцем 172 полку реконструкторів Другої світової війни, сам військовий, а з початком подій на Сході, пішов добровольцем в АТО і був поранений. Можна перераховувати і кіровоградських театралів, які підтримали реквізитом, і фотографам та звукорежисерам, які допомагали з апаратурою, декораціями, звуком. Цікаво те, що усі зйомки відбувались дійсно під Кіровоградом, зокрема на Олексіївці. Акторами стали друзі режисерів та студенти чи активні кіровоградці, які пройшли кастинг. Бюджет короткого фільму - 6 тисяч гривень. Вітольд Лунтовський розповідає, що все знімали за власний кошт. Саму ж короткометражку під назвою "Вернуться" вже можна переглянути в мережі. Її також покажуть на обласному телебаченні, а згодом вона обов'язково візьме участь в якомусь кінофестивалі.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!