«Візерунки долі» Вадима Смотренка

01.01.15, 16:00

29 грудня 2014 року в Кіровоградському обласному художньому музеї в рамках роботи «Мистецької вітальні» відбулася творча зустріч з краєзнавцем, педагогом, поетом Вадимом Смотренком «Візерунки долі», присвячена 80–річчю від дня народження.

На творчу зустріч завітали рідні та колеги, колишні учні та студенти, близькі та знайомі Вадима Васильовича.

Щирі вітальні слова з нагоди ювілею прозвучали від головного редактора газети «Народне слово» Валентини Бажан, викладача історії культури Кіровоградщини Кіровоградського музичного училища Людмили Френчко, завідуючої мистецьким відділом Кіровоградської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського Світлани Ушакової, завідуючої Кіровоградської міської бібліотеки № 5 Світлани Котлерової та ін.

Присутні цього заходу мали нагоду переглянути відеопрезентацію «Допоки горить вогонь», приурочену до 80-річчя від дня народження Вадима Васильовича Смотренка, яка була підготовлена студентами Кіровоградського музичного училища під керівництвом викладача історії культури Кіровоградщини Л.І. Френчко.

Під час творчої зустрічі Вадим Васильович не тільки прочитав свої поетичні твори із збірки «Не мысля гордый свет забавить», а також приємно здивував гостей, виконавши під акомпанемент гітари пісні на власні вірші, а ще, артистично продекламував гуморески Павла Глазового.

З трепетом та повагою він поділився своїми спогадами про батьків, які ще з дитинства прищепили любов до мистецтва, поезії, пісні, образотворчого мистецтва, розповів про те, що в свій час навчався навіть у заслуженого художника України Вінтенка Бориса Михайловича.

Дійсно потрібно відати шану ювіляру, якій в свої 80 років володіє неоціненним даром чудового співрозмовника, сповненого оптимізму, в якого багато планів та задумів, але головна його мрія - побачити в майбутньому видання, яке присвячене металевому декору Єлисаветградщини «Металеві візерунки» .

Цей захід пройшов у дуже теплій, щирій атмосфері, наповненому щемливих спогадів, моментів такого швидкоплинного життя.

Співробітники Кіровоградського обласного художнього музею приєднуються до численних привітань та побажань з нагоди ювілею Вадима Васильовича та бажають йому міцного здоров’я, творчого натхнення, благополуччя та здійснення всіх задумів!

Олена Степанок – завідуюча відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!