Чи чує Кіровоград голос переселенців зі Сходу України?

13.02.15, 10:00

Днями у місті пройшла зустріч у форматі прес-майдану, який започаткував сайт "Єлисаветградський тиждень". Тиждень тому, як запрошував журлістів сайта "Тусовка" Олександр Рацул, мова йшла про перейменування вулиць, а цього разу - про проблеми, з якими стикаються переселенці на Кіровоградщині. До спілкування були запрошені керівник обласного офісу міжнародної благодійної християнської організації "Армія Спасіння" Ірина Хохотва та волонтер, переселенка зі Сходу - Валентина Кулачкова. Кожна з них поділилася своїми думками щодо ситуації як на Сході, так і на Кіровоградщині.

За словами пані Валентини, головним, що може допомогти переселенцям як відволіктися від проблем, так і знову відчути себе людьми, це робота. Робота допоможе забути про ті жахіття не АТО, а саме війни, наголосила пані Валенти, що триває у їхніх рідних містах. Ті люди, які підтримали прихід національної гвардії, були змушені терміново покинути будинки разом із українськими військами, що відступали перед силами російських військ, козаків, чеченців.

- Якщо із представниками ДНР ще можна було вести пеговори про визволення полонених, тому що там залишалися українці, то із владою в ЛНР ні про що вести мову не можна було, бо там відразу сіли у владні крісла росіячни, козаки, підтримані бандитами, - розповідає Валентина Кулачкова.

Нагадаємо, що на Кіровоградщині триває Програма для внутрішньо переміщених осіб під назвою "Разом ми можемо!”, що її реалізовує громадське об'єднання "Турбота" за кошти, надані у рамках суб-гранту від ГО "Фундація прав людини" - за підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва "Black Sea Trust". У рамках програми створено сторінку "Допомога переселенцям у Кіровограді", а також надаються безкоштовні юридичні консультації та проходять тренінги для переселенців. Звертайтеся на сторінку ГО "Турбота" у Facebook та до партнерів - Кіровоградської Армії Спасіння.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!