Повернення на батьківщину

14.02.15, 14:00

В рамках заходів відзначення 165-річчя від дня народження всесвітньо відомого художника Івана Павловича Похитонова (1850-1923) у неділю, 8 лютого 2015 року на малій батьківщині митця, в місті Новоукраїнка Кіровоградської області, відбулося відкриття виставки фоторепродукцій майстра мініатюрного живопису.

Відвідувачі та гості заходу в фойє Центрального Палацу культури «Ювілейний» мали змогу побачити високоякісні художні репродукції славетного земляка. З якою повагою та любов’ю до своєї справи розповідав усім бажаючим про цікаві моменти з життя Івана Похитонова, про його родину, творчу та виставкову діяльність директор краєзнавчого музею Новоукраїнського району Микола Олексійович Гаращенко.

Мешканці містечка з захопленням і подивом переглядали пейзажі, роботи на морську тематику, портрети та, навіть, знаходили зображені знайомі місця Новоукраїнщини, щиро дивувалися неперевершеній манері митця зображувати навколишній світ за допомогою пензлів і фарб. Адже за своє життя Іван Павлович багато присвятив картин своєму рідному краю, за яким дуже сумував…

За інформацією директора Новоукраїнського краєзнавчого музею Миколи Гаращенка, виставка фоторепродукції буде постійно знаходитись в приміщенні Палацу культури, і всі бажаючі, від юного до поважного віку, будуть мати можливість переглянути чудові світлини свого знаменитого славетного земляка-самородка, «поета природи і гармонії» - Івана Похитонова.

Леся Дмітрієва, науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!