Громадські та інші роботи тимчасового характеру – шлях до постійної зайнятості

26.02.15, 12:00

Організація громадських та інших робіт тимчасового характеру –питання, що обговорювалося під час ділової зустрічі, яка відбулася в Новгородківському районному центрі зайнятості. До участі в його обговоренні були запрошені представники органів місцевого самоврядування, роботодавці та інші соціальні партнери. В. Ніколаєнко, директор районного центру зайнятості, зазначив, що в умовах нестачі вільних робочих місць для постійної зайнятості важливу роль відіграють громадські та інші роботи тимчасового характеру.

фото - http://www.novoselica-rda.cv.ua
фото - http://www.novoselica-rda.cv.ua
Для безробітних громадян участь у таких роботах,насамперед, є важливою й корисною, бо дозволяє зберегти або відновити мотивацію до праці, бути частиною колективу, відчувати себе повноцінним членом суспільства, активізувати свої прагнення до зміни соціального статусу та пошуку постійної зайнятості. Люди, які виконують кваліфіковані тимчасові роботи, мають можливість відновити й певним чином вдосконалити свої професійні навички або набути додаткових, що також позитивно впливає на їхнє подальше працевлаштування.В. Ніколаєнко наголосив, що ці роботи мають особливе значення саме для безробітних із сільської місцевості, бо іноді вони стають єдиним джерелом доходів для сімей цієї категорії громадян.

Для роботодавців організація тимчасових робіт – перспективний напрям взаємовигідної співпраці зі службою зайнятості, адже вони мають можливість залучити необхідну додаткову робочу силу до виконання нагальних другорядних робіт та не відволікати основний персонал від виробничого процесу. Також керівники підприємств у процесі виконання безробітними тимчасових робіт мають можливість оцінити їхні професійні здібності та особистісні якостій врахувати це при підборі кандидатів на постійну роботу.

Крім цього, під час зустрічі присутніх ознайомлено із можливостями служби зайнятості щодо надання послуг роботодавцям відповідно до чинного законодавства про зайнятість населення. Особлива увага роботодавців зосереджена на створенні нових робочих місць, що дають можливість не тільки якісно дібрати кадри з проведенням стажування на робочому місці, але й отримати компенсацію єдиного внеску, сплаченого роботодавцем за працевлаштованого за направленням служби зайнятості на нове робоче місце зареєстрованого безробітного. У результаті конструктивного діалогу досягнуто домовленості щодо організації тимчасових робіт на ТОВ «Верблюжське МТС», ФГ «Шевченка», ПСП «Чечеліївське», МП «Грант» для 59 осіб з числа зареєстрованих безробітних.

автор - В. Ніколаєнко, директор Новгородківського районного центру зайнятості



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!