Тиждень православної віри відбувся у бібліотеці ім. Бойченка

08.04.15, 14:00

З 30 березня до 3 квітня в бібліотеці проходила акція «Тиждень православної віри». Акція була присвячена Великодню та українським традиціям його святкування.

В рамках акції в бібліотеці була розміщена велика виставка церкової атрибутики. Ці предмети ми часто бачимо в храмах, але не знаємо їх значення. Огляд даної виставки проводили священики Кіровоградської Єпархії Української Православної Церкви - голова молодіжного відділу протоієрей Діонісій Буренко та ієрей Іван Верескун.

Священики цікаво розповідали про представлені на виставці речі, демонструючи, яким чином вони використовуються. Не оминули своєю увагою й церковний одяг, що також було представлено на виставці.

Одним із основних моментів розповіді священослужителів стала підготовка до головного християнського свята року – Великодня. Священики розповідали про великодню службу та про те, як до неї потрібно готуватися.

Працівники бібліотеки також підготували цікаві сюрпризи для відвідувачів акції. Головний бібліотекар науково-методичного відділу Наталя Борзенко продемонструвала, як розписати писанку в домашніх умовах. А Наталія Таратута, завідувач відділу мистецтв, провела майстер-клас «Великодня листівка», під час якого усі бажаючи могли власноруч зробити оригінальну листівку до Великодня.

Цікавий сюрприз відбувся під час закриття акції. До бібліотеки завітала молода й талановита бандуристка Валентина Діхтяренко. Вона порадувала присутніх чудовими піснями про Україну.

Відвідувачами акції стали студенти та учні Кіровоградського будівельного коледжу, Кіровоградського кооперативного коледжу економіки і права ім. М.П. Сая, вищого професійного училища №9, професійного ліцею побутового обслуговування та Кіровоградського обласного загальноосвітнього навчально-виховного комплексу (гімназія-інтернат-школа мистецтв).

«Слухати священиків було одне задоволення!» - казали учні та студенти. Вони з радістю ставили запитання, розглядали та приміряли деякі церковні речі.

Усі заходи, які відбувались в рамках «Тижня православної віри», пройшли цікаво та насичено, тож молодь покидала стіни бібліотеки усміхненою, радісною та піднесеною.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!