Кіровоградська дитяча обллікарня отримала від фонду "Серце до серця" новітнє обладнання

12.04.15, 14:00

Спеціалізований офтальмоскоп Heine Omega 200, призначений для дослідження сітківки ока та діагностування вад зору, в тому числі у недоношених дітей, регіональний представник БФ Олександра Буряк вручила завідуючому відділенням Олександру Кучерявому у ході прес-конференції, що відбулася в обласній державній адміністрації під керівництвом заступника голови Кіровоградської ОДА Віти Атаманчук.


У заході взяли також участь багато волонтерів, головний лікар дитячої обласної лікарні Василь Хорощак, директор департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко, голова постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, туризму, спорту, у справах сім’ї, молодіжної політики Анатолій Коротков та інші посадовці і причетні до благодійної справи особи.

Головною метою щорічних доброчинних акцій, які Всеукраїнський благодійний фонд "Серце до серця" проводить, починаючи з 2006 року, є, насамперед, допомога хворим дітям. Паралельно з цим, ставиться завдання щодо розвитку волонтерського руху, виховання у молоді високих моральних якостей.

Торік, 9-та за рахунком акція, мала назву "Я хочу бачити життя!". Тож зібрані волонтерами та у ході різноманітних заходів протягом року кошти спрямовані на закупівлю медичного обладнання для лікування дітей з вадами зору. Як зазначила заступник голови облдержадміністрації Віта Атаманчук, на Кіровоградщині, завдяки злагодженій співпраці з регіональним представництвом благодійного фонду профільних департаментів ОДА, управління сім’ї та молоді, що координує цю діяльність в області, проведено широку роботу і зібрано загалом 102 тисячі 310 гривень. Це вдвічі менше, ніж роком раніше, але торік, як відомо, волонтерські кошти йшли і на інші насущні потреби.

На зібрані у 2013 році, у рамках акції "Почуй світ!", 212 тисяч 623 гривні закуплено 35 персональних слухових апаратів "Квантум" для глухих та слабочуючих дітей, 2 комплекти діагностичного обладнання (апарат ехоскринінгу, портативний прилад для фотоакустичної емісії "Ottoread") та зварювальний високочастотний електрокоагулятор ЕК-300М1 з набором отоларингологічних насадок. У 2012 році в області зібрано 107 тисяч 215 гривень, на які придбано 5 інсулінових помп. Все медобладнання передано дітям, які його потребують, та у відділення Кіровоградської дитячої обласної лікарні.

З 1 квітня 2015 року стартувала 10-та акція благодійного фонду "Серце до серця" під назвою "Врятуй життя дитини". Як і раніше, волонтери збиратимуть кошти у навчальних та інших закладах, на підприємствах, в установах, організаціях, а також на вулицях населених пунктів Кіровоградщини. Також заплановано проведення флеш-мобів, конкурсів, презентацій соціального проекту "Я – волонтер" у школах та вишах з тим, щоб максимально залучити молодь до цієї благородної справи. На зібрані протягом 2015 року кошти буде закуплено обладнання для реанімаційного відділення дитячої обласної лікарні.

Віта Атаманчук подякувала присутнім на прес-конференції волонтерам, а також усім їхнім колегам за чуйність і благородство, за шляхетну справу, яку вони роблять, адже їхня безкорислива, але дуже результативна допомога, дає можливість підняти на вищий рівень лікування хворих дітей, поліпшити якість життя тих, хто має певні проблеми зі здоров’ям.

Начальник відділу з питань молодіжної політики управління молоді та спорту ОДА Ірина Глобенко, зі свого боку, подякувала регіональному представнику фонду "Серце до серця" Олександрі Буряк за плідну роботу, тому що саме з її приходом почалося, фактично, відродження даної акції в області, діяльність волонтерів було значно активізовано, шукалися інші форми для збору благодійних коштів, що дало позитивні результати.

Слова подяки Олександрі Буряк висловили також директор департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко, головний лікар дитячої обласної лікарні Василь Хорощак, завідуючий офтальмологічним відділенням Олександр Кучерявий, заступник директора департаменту культури, туризму та культурної спадщини ОДА Людмила Тищенко.

Зокрема Олег Рибальченко зазначив, що дитяча лікарня потребує будь-якої допомоги, а, особливо, найсучаснішого обладнання, яке, на жаль, поки що не може бути закуплене за державні бюджетні кошти, враховуючи і особливості такої закупівлі, і фінансову ситуацію.

Найбільшим іменинником почувався Олександр Кучерявий. За його словами, новий офтальмоскоп (який і був вручений йому у ході прес-конференції) – більш сучасної модифікації порівняно з тим, що вже є у відділенні (він, до речі, теж придбаний за кошти, зібрані волонтерами фонду "Серце до серця"), і дозволяє досліджувати очне дно пацієнта, як зараз модно казати, у 3Д-вимірі. Але і переданий раніше офтальмоскоп приніс дуже велику користь маленьким пацієнтам, особливо це стосується недоношених дітей. Завдяки йому, у діток, які народилися з екстремально низькою вагою тіла, в більшості випадків було попереджено виникнення тяжкого ускладнення (ушкодження сітківки очей), що викликає незворотну сліпоту.

– Завдяки благодійному фонду та допомозі волонтерів, – зазначив Олександр Кучерявий, – ми, без перебільшення, попередили епідемію сліпоти у недоношених дітей в глобальному вимірі. Тому цей прилад нам дуже потрібен. Один – добре, а два – ще краще, враховуючи, що наші фахівці проводять виїзди в райони і там, при огляді пацієнтів, сучасний офтальмоскоп теж знадобиться.

Заступник голови ОДА Віта Атаманчук та медики висловили сподівання, що активна співпраця БФ "Серце до серця" і дитячої обласної лікарні продовжиться й надалі. Маленькі пацієнти від цього тільки виграють.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!