​Державтоінспекція Кіровоградщини знайомить малюків із роботою служби

19.04.15, 14:00

Профілактика дитячого дорожньо-транспортного травматизму – одне із головних завдань працівників Державтоінспекції Кіровоградщини. Під час проведення профілактичних заходів працівники Державтоінспекції намагаються охопити своєю увагою якомога більше вікових категорій учасників дорожнього руху. Особлива увага звертається на наймолодших його учасників – вихованців дошкільних закладів. Адже саме в ранньому дитинстві закладаються основи моделі поведінки людини у старшому віці.

Дуже цікавими для дітлахів є зустрічі у підрозділах Державтоінспекції області. Цього разу у гості до управління Державтоінспекції завітали вихованці кіровоградського дитячого садочку №17, у рамках проведення тижня безпеки життєдіяльності дитини, який наразі триває в обласному центрі.

Правильне виховання підростаючого покоління, прищеплення поваги до професії працівника органів внутрішніх справ та безумовного дотримання правил дорожнього руху, а значить і до власного життя. Це питання домінуюче у довірливій, цікавій бесіді з маленькими гостями. Також працівники профілактичної служби ДАІ нагадують малечі, як потрібно переходити дорогу, де саме в салоні автомобіля згідно з правилами можна перебувати неповнолітнім під час руху, та як поводитися під час їзди на велосипеді. Дітлахи уважно слухають розповіді вартових доріг і самі залюбки діляться своїми знаннями дорожньої грамоти.

Не залишило байдужим дітлахів і відвідування музею історії, розвитку та становлення Державтоінспекції Кіровоградщини. Кожен бажаючий мав нагоду відчути себе у ролі державтоінспектора 60-70-х років, одягнувши на себе формений одяг тих часів та осідлавши мотоцикла, котрий перебував на службі у працівників ДАІ того періоду.

«Родзинкою» заходу стала демонстрація новенького патрульного автомобіля дорожньо-патрульної служби. Таку службову автівку дітлахи побачили вперше у своєму житті. Дитячі оченята засяяли від захвату, коли суворі інспектори ДАІ дозволили їм оглянути салон, посидіти у ньому, та продемонстрували світловий та звуковий сигнали у дії.

Інспектори ДПС взводу ДПС відділення ДАІ з обслуговування м. Кіровограда продемонстрували дітям основні жести регулювальника, що для більшості із них стало новинкою, адже, зважаючи на свій юний вік, деякі дітки побачили «справжнього» інспектора ДАІ вперше в своєму житті.

Отримані знання обов’язково знадобляться дітям у майбутньому. Сподіваємося, що всі вони стануть свідомими учасниками дорожнього руху, і своїм прикладом будуть навчати інших. У свою чергу, Державтоінспекція не припиняє роботу з профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму та разом з органами освіти проводитиме подібні заходи і надалі.




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!