Школа громадської участі продовжує навчати кіровоградців бути активними

28.04.15, 10:00

Громадська організація "Інститут соціокультурного менеджменту" продовжує навчати городян у рамках роботи «Школи громадської участі», яка відбулася за фінансової підтримки Фонду ім.. Ч.С.Мотта. Зокрема, три дні - 21-23 квітня у Кіровограді пройшов четвертий етап Школи, в якому для учасників було підготовлено цікаву та насичену програму.

Перший день розпочав президент ІСКМ Лев Абрамов з пригадування минулих етапів Школи. Останнього разу учасники зустрічалися у грудня 2014 року (тренінг «Анімація громадської діяльності, частина 3), тому накопилося багато новин. Демонструючи слайди презентації, Лев Абрамов повідомив учасникам про новини «Школи громадської участі-2», які заходи передбачені в рамках проекту та можливості для них.


Перші дві сесії другого дня приділили увагу розгляду видання ІСКМ «Історії успіху діяльності НДО у соціокультурній сфері» (2011 рік), яке завдяки висвітленню практичного досвіду створення та діяльності Центрів місцевої активності, в тому числі, на базі закладів культури стало незамінним порадником для громадських активістів, які спрямовують свої зусилля на розвиток територіальних громад. Наразі ІСКМ готує до виходу подібне видання, де будуть зібрані успішні історії діяльності учасників Школи громадської участі».

Наступні тренінгові сесії були присвячені темі «Соціальний аспект сучасного мистецтва». До проведення було запрошено випускницю «Школи громадської участі-1», архітектора, куратора соціокультурних проектів Марію Гончар (м. Одеса). Учасникам було показано твір-приклад в області мистецтва «соціального повороту», автор Артур Жмієвський «Вони» (2007 р.). «Вони» - документація соціального експерименту. Після перегляду відбулась жвава дискусія.

Третій день тренінгу було присвячено основним засадам взаємодії засобів масової інформація (ЗМІ) та Недержавних організацій (НДО), типовим помилкам НДО. Тренерами виступили випускниці «школи громадської участі-1» Олена Кваша (продюсер Кіровоградської державної телерадіокомпанії (КОДТРК) та Дарина Романська (журналіст КОДТРК). Учасникам провели екскурсію КОДТРК, надали практичні поради щодо участі в телепрограмах місцевих телерадіокомпаній. І, родзинкою дня став запис передачі в студії Кіровоградського Інтернет Телебачення (КІТ).


Навчання у «Школі громадської участі-2» продовжуються. Незабаром на учасників чекає серія занять від провідних українських та міжнародних експертів у сфері розвитку громад. Слідкуйте за нашими новинами у групі «Центри місцевої активності України» у Fаcebook, а також на сайтах Інституту соціокультурного менеджменту www.lacenter.org.ua i www.lacenter.org.ua



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!