У Кіровограді презентували поштову мініатюру, присвячену першому пленеру галереї Єлисаветград

01.05.15, 12:00

Презентація нової поштової марки відбулося у Кіровограді в галереї “Єлисаветград” в рамках відкриття художньої виставки “Одеса – джерело натхнення”.

Персоніфікована поштова мініатюра, виготовлена в рамках проекту “Власна марка” присвячена значній мистецькій події на Кіровоградщині – початку пленеру, у якому візьмуть участь художники, які представляють видатну одеську школу живопису.

Урочисте погашення марки і поштового конверту провели директор Кіровоградської дирекції УДППЗ “Укрпошта” Людмила Салоїд і власник галереї “Єлисаветград” Микола Цуканов, якому і належить ідея започаткувати в Кіровоградській області перспективний проект, який дасть можливість показати себе на території нашого краю талановитим художникам з усіх регіонів України.

Людмила Салоїд побажала митцям гарних вражень від мальовничих куточків Кіровоградщини. Вона також висловила переконання, що чудові роботи, які будуть створені під час пленеру, ляжуть в основу нових художній поштових марок і листівок та стануть бажаними об’єктами колекціонування серед філателістів.

Цьогорічний пленер відбудеться у Світловодську, а першими його учасниками будуть народний художник України Анатолій Горбенко, талановиті майстри пензля Святослав Горбенко, Анатолій Кравченко, Наталія Лоза, Петро Нагуляк, Володимир Соколюк, Олена Аль-Хадж, Сергій Лозовский. До цієї плеяди долучаться і кіровоградські художники Анатолій Шаповалов і Валерій Давидов.

А естафету пленеру наступного року приїхав перейняти голова Спілки художників Дніпропетровської області Василь Мирошниченко



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!